Autor: Sirje Tammiste • 6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaid väga hästi tehtud töö on tegemist väärt

Kui minult küsitakse ettevõtte eesmärke, ei suuda ma neid kuidagi numbrites öelda. Mõtlen, et on privileeg teha tööd, mida armastad ja mis on sinu kirg. Eriline privileeg on teha seda koos inimestega, kellega koos töötamisest rõõmu tunned. Kui kogu meeskond paneb töösse nii kire kui ka pühendumise, tulevad kindlasti ka tulemused eurodes.
Teeme oma tööd põhjalikult ja hingega!
Foto: AIVO_KALLAS

Oma töötajaid valime suure hoolega

Oma töötajaid valime samasuguse põhjalikkusega, kui teeme seda oma klientidele. Kõik meie töötajad läbivad grupitööd või videointervjuud, teevad teste ja me uurime nende tausta. Kui valiku teeb projektijuht, siis lõppvaliku kogu meeskond. Meie jaoks on väga oluline, et tööle tulev inimene oleks lisaks professionaalsetele oskustele ka see, kes inimesena meie hulka sobib.

On juhtunud, et oleme valikuga eksinud. Inimene ise oli niivõrd meeldiv, et võlus meid ära ja me jätsime testide tulemused tagaplaanile. Küllap on selline kogemus paljudel – intervjuul on kõik väga tore, kuid hiljem, tööd tehes, ei pruugi asjad nii hästi laabuda. Soovides uskuda kõlavaid sõnu rohkem kui testide tulemusi, oleme pidanud tunnistama – teste tasub uskuda! Head valikud teeme siis, kui kuulame nii südant kui ka mõistust. Seda soovitame ka oma klientidele.

Meie eesmärk on, et iga inimene, kes läheb meie kaudu tööle, peab uut tööd tehes õnnelik olema. Kui ta hakkab tegema vale tööd või satub valesse õhkkonda, pole lõpuks mitte keegi rahul. Seepärast oleme ka ise kasvanud väikeste sammudega, iga uue töötaja tulekut hoolega ette valmistanud ja teda südamega vastu võtnud.

Unknown body type: blockquote

Me toetume oma väärtustele

Nii uut töötajat valides kui ka igapäevaseid otsuseid tehes on aluseks meie väärtused – pühendumine, professionaalsus, austus ja hoolivus. See peab kiirgama nii oma meeskonda kui ka väljapoole. Kui me midagi teeme, siis vaid väga hea tulemus on see, mida soovime. Seepärast külastame igat oma klienti enne koostöö algust – meie projektijuhid on näinud väga erinevaid kontoreid ning tootmisi, kohtunud erinevate meeskondadega. Parima tulemuse saavutamiseks peab värbamispartner tunnetama oma klienti just nii, nagu oleks ta ise selle meeskonna liige.

Meie töötajad peavad olema kursis kõige uuega, mis personalivaldkonnas toimub. Saame olla edukad vaid siis, kui kõik meie inimesed on oma valdkonna tipp­tegijad. Me mitte ainult ei käi ise erinevatel koolitustel, vaid teeme ka regulaarselt sise­koolitusi, strateegiapäevi, arengu­arutelusid. Igaüks meist on ressursi allikas. On väga suur väärtus, kui kõik töötajad ettevõtte arengule kaasa mõtlevad ja oma mõtteid jagavad.

Tammiste Personalibüroo OÜ on hinnatud partner töötajate valikul ja hindamisel ning juhtide ja meeskondade arendamisel:

•Alustasime tegevust 2001. aastal, meie kontorid on Tallinnas ja Pärnus

•2016. aastal kolisime uude Tallinna kesklinnas asuvasse kontorisse, milles on igal töötajal oma tuba

•2017. aastal viisime läbi 85 värbamisprojekti, 23 koolitusprogrammi ja coaching’us käis 11 juhti, meie käive kasvas 54%

•2017. aastal alustasime uue andmebaasi Karjäärikaust arendusega, mis muudab kandideerimise meie konkurssidele mugavaks ja kandidaatide haldamise meie töötajatele lihtsamaks

•Oleme töötajaid otsinud väga erinevatesse valdkondadesse: teenused, kaubandus, müük, tööstus. Meie suurimad koostööpartnerid on tootmisettevõtted kõikidest Eesti piirkondadest

•Viimase aasta suurim väljakutse oli Metsä Wood Pärnu tehasele spetsialistide ja juhtide valik ning uuem tegevussuund haiglate tippjuhtide värbamine

•Sirje Tammiste on ainuke coach Eestis, kellel on psühholoogi haridus, DiSC-konsultandi, suhtlemistreeneri ja täiskasvanute koolitaja kutse ning pikaaegne edukas ettevõtte juhtimise kogemus.

Omavaheline austus ja hoolimine välistavad intriigide tekkimise. Kui on möödarääkimisi, tuleb need kohe selgeks rääkida, mitte oodata konflikti kasvamist. Nii saame nautida head töötegemise õhkkonda ja mõnusat meeleolu – usun, kõik meie koostööpartnerid tunnetavad seda. Samamoodi soovime nii kandidaatide kui ka klientidega hoida ausaid ja hoolivaid suhteid.

Oleme kuulnud, et sageli on meie ette­võtte soovitajateks olnud konkurssidel osalenud kandidaadid. Pole tähtis, kas ta sai uue töö või mitte, oluline, et ta tunneks end väärikalt kohelduna. Iga kandidaat peaks peale meie büroos toimunud intervjuud oskama end paremini analüüsida, olema enda suhtes mingis osas targem. Oleme õnnelikud, kui meie kunagised kliendid pöörduvad oma otsingute või koolitussoovidega meie juurde tagasi või soovitavad meid teistele ettevõtetele. See on parim tunnustus meie tööle, suhtumisele ja tulemustele.

Meeskonnatunne on meie kindlus

Meie töö on projektipõhine – iga klient on kordumatu, tema ootused tavapäraselt nii koostööle kui ka kandidaatidele väga kõrged. Ja enamasti oli seda töötajat eile vaja. No või siis üleeile. Ehk et – on kiire. See teeb ajajuhtimise keeruliseks – tulles vastu klientide soovidele, planeerime sageli oma päevad pilgeni täis. Juhtub ikka, et tuleb teha pikemaid päevi, vahel ka nädalavahetustel tööd teha. Just see­pärast on nii tähtis, et omavahel on mõnus läbi­saamine – võid alati kolleegilt abi küsida ja tead – ta leiab sinu jaoks aja, kuulab, mõtleb kaasa. Sest oleme kokku leppinud – „meie“ on tähtsam kui „mina“. Andes toetust, saad seda vastu.

Vahel me eksime. Need on valusad hetked. Et eksimisest saaks väärtuslik kogemus, on vaja mõista – mida oleksin pidanud teisiti tegema. Omavaheline usaldus annab võimaluse eksimustest avatult rääkida – kolleegide toetus ja selgust loovad küsimused aitavad raske olukorra alati lahendada.

Külli Kask, Palmako personalijuht
Korraldasime koostöös Sirje Tammistega oma esma- ja kesktaseme juhtidele koolituse, kus lihvisime erinevaid suhtlemisoskusi. Eriti pöörasime tähelepanu kuulamisoskuse arendamisele ja oskusele tööintervjuusid läbi viia ning uusi töötajaid meeskonnaga siduda. Osalejad pidasid nende oskuste arendamist enda jaoks väga oluliseks. Kuigi noorematele ja algajamatele juhtidele oli kindlasti kasu rohkem, hindasid ka kogenumad esmajuhid seda üle paari aasta kõige praktilisemaks inimeste juhtimise valdkonna koolituseks. Personalijuhina olen tõesti märganud, et enne mõeldakse, kuidas öelda, ja alles siis räägitakse. Ka meie ühiseid värbamisprojekte on palju lihtsam läbi viia – saadakse aru, miks just nii on vaja ja teisti ei saa. Seega –hästi tehtud koolitus!

Kindel koht meie meeskonnas on ühisel mõnusal koosolemisel – hea nali, mõnus söök ja üllatused teevad pingelistest aegadest läbi tulemise kergemaks. Oleme veendunud – tööl peab tore olema ja hea tuju annab elule kvaliteedi!

Me oleme klientidele ka coaching’u- ja koolituspartnerid

Just partnerlusena võtame oma koostööd. Kui klient pöördub meie poole sooviga leida uus töötaja, tekib vahel küsimus – miks eelmine töötaja lahkus? Kas on juhtimises midagi, millele ettevõte peab tähelepanu pöörama? Kas peaks midagi ette võtma, et meeskonnatunne oleks tugevam, üksteise mõistmine parem?

Vahel vajab juht ise coaching’ut. On tore kogeda, et coaching’us käinud juhtide karjäär on edenenud ja tema juhitav meeskond või ettevõte on edukamaks muutunud. Psühholoogina oskan ma coach’i rollis olles inimese hinge tunnetada, vahel on vaja just sellistel teemadel rääkida. Juht saavutab tulemusi läbi oma isiksuse – kui tema endaga on kõik hästi, saab ta ka teiste juhtimisega hakkama.

Agris Peedu, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees
Koostöökogemus Tammiste Personali­bürooga on olnud meile alati suurepärane. Märksõnad, mis on Regionaalhaiglat pannud valima meid personaliotsingutes abistama just Sirje Tammiste juhitavat firmat, on aktiivsus, õigeaegsus, konfidentsiaalsus ja avar võrgustik. Kliendina oleme tundnud, et meid ka tegelikult oodatakse ning et me ei ole sattunud tootmisliinile, vaid see on personaliotsingu teenus, mida soovime. See on rätsepatöö. Tervishoiuvaldkond vajab uusi ja tugevaid tippspetsialiste ning juhte. Tammiste Personalibüroo on meid nendes otsingutes sisukalt nõustanud ning parima kandidaadi valikul edukalt abistanud.

Meie koolitused on alati kui rätsepaülikonnad – need on loodud just selle meeskonna jaoks. Koostööoskused, meeskonnatöö, väärtused, ajajuhtimine, arenguvestlused, suhtlemisoskuste treeningud – need on teemad, milles oleme palju koolitusi läbi viinud. Meile öeldi hiljuti, et oleme kõige enam DiSC-koolitusi tegevad koolitajad Eestis.

Iga meeskond vajab aastas korra-paar ühist koosolemise aega nii, nagu seda vajab iga pere. Vaid igapäevatoimetustes joostes võib üksteisemõistmine kaduda, inimesed kaugenevad ja võõrduvad. On väga väärtuslik, kui koos olles räägitakse kõikide jaoks olulistel teemadel. Töö edeneb paremini ikka nendes ettevõtetes, kus omavaheline läbisaamine ja teineteisemõistmine on head. Iga selle saavutamisele pühendatud päev on hästi kulutatud aeg, iga sellesse pandud euro on väärtuslik investeering.

Sirje Tammiste, Tammiste Personalibüroo looja ja tegevjuht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456