Autor: Kairit Luht, If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht • 26. november 2019

Tööandja tervisekindlustus on muutunud töötaja motivatsioonipaketi osaks

Tööturul läheb heade töötajate leidmine päev-päevalt keerulisemaks. Töötajatele tavapäraselt pakutavad tingimused on suuresti sarnased ja ettevõtted otsivad võimalusi eristumiseks. Uus atraktiivne võimalus on tööandja pakutav tervisekindlustus, mis võib mängida töötaja motivatsioonipaketis olulist rolli.
If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht Kairit Luht

Tervisekindlustus ehk eraravikindlustus annab võimaluse kasutada tasulisi raviteenuseid. See ei ole mõeldud asendama riiklikku ravikindlustust, kuid täiendab seda väga hästi. Tervisekindlustust saab kasutada nii suuremate õnnetuste puhul kui ka jooksvatele tervisemuredele kiire lahenduse saamiseks.

Ravi puhul on tähtis kiirus

Kui inimesel on vaja minna mõne probleemiga eriarsti juurde, siis tähendab see riikliku ravikindlustuse puhul tihtilugu pikemat ootamist. Tervisekindlustuse kaitsega klient võib aga kasutada tasulist eriarsti ja seeläbi saada märksa kiiremini oma terviseprobleemile lahenduse.

Eesti Haigekassa andmetel on riikliku ravikindlustuse kaitsega näiteks praegu võimalik saada Harjumaal silmaarsti vastuvõtule 60 päeva jooksul, mõnikord on vastav järjekord veelgi pikem. Vastavale tasulisele teenusele pääseb aga ligi juba mõne päevaga.

Tervisekindlustus ei lisa tööandjale maksukohustust

Tervisekindlustuse populaarsust on kasvatanud ka asjaolu, et tööandja ei pea sellelt teenuselt maksma erisoodustusmaksu, ehk et tööandjale ei lisandu maksukohustusi.

Tööandja võib täiendavat maksu tasumata kulutada ühe töötaja kindlustusmaksele kuni 400 eurot aastas. Kui aga soovitakse pakkuda töötajatele ka muid hüvesid, nt sportimisvõimalust, võib maksuvaba piirmäära jagada erinevate soodustuste vahel.

Paljud ettevõtted kasutavadki süsteemi, kus investeerivad töötaja kohta 200 eurot aastas spordihüvitistele ja 200 eurot tervisekindlustuse kindlustusmaksele. Mõned ettevõtted aga investeerivad teadlikult sellest rohkemgi, makstes seejuures maksuvabastust ületava summa pealt erisoodustusmaksu.

Tervisekindlustus on aidanud juba paljusid inimesi

Kui 2018. aastal hakati tervisekindlustust laiemalt pakkuma, ei olnud tööandjad sellest võimalusest veel eriti teadlikud. Sageli tuli ette juhtumeid, kus see aeti segamini reisi- või õnnetusjuhtumikindlustusega. Tänaseks on paljud tööandjad teinud endale tervisekindlustuse kasutegurid selgeks ja tutvustanud neid ka oma töötajatele. Need töötajad, kes praegu tervisekindlustust kasutavad, on senise kogemusega väga rahul.

2019. aasta üheksa kuuga on If Kindlustus hüvitanud juba ca 3000 juhtumit ligikaudu tuhandele inimesele. See tähendab, et pole üldsegi harv juhus, kui inimene kasutab hüvitist mitu korda aastas. Kõige enam kasutatakse kindlustuskaitseid seoses hambaravi ja taastusraviga, mis moodustavad hüvitistest enam kui poole.

Nagu iga teenus, nii areneb ajas edasi ka tervisekindlustus. Täna on kõigi lepingutega automaatselt kaasas ambulatoorse arstiabi kaitse, mitmesuguste lisakaitsete osas saab aga tööandja teha sobivad valikud. Näiteks on viimasel ajal uue trendina lisandunud kaitsete hulka psühholoogiline abi.

Mõistagi on igal tööandjal tervisekindlustuse pakkumiseks omad põhjused ja omad eripärad. Seega saab tööandja ise otsustada kaitsete ulatuse. Kasulik oleks küsida tihti tagasisidet ka oma töötajatelt. Nii saab ettevõte koostöös kindlustusseltsiga kujundada tervisekindlustuse teenuse järjest paremaks – just enda ettevõtte vajadusi arvestades.

Kas soovid enda ettevõtte töötajatele tervisekindlustust? Loe lisa ja küsi pakkumist SIIT.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456