1. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis levinumat viga CV koostamisel

värbajate kogemus näitab, et umbes kolmandik kandidaate jääb kõrvale just elulookirjelduse koostamisel tehtud vigade tõttu.
Foto: pixabay
Hea CV koostamine võib küll alguses kõlada kui võrdlemisi lihtne ülesanne, kuid CV-Online'i värbajate kogemus näitab, et umbes kolmandik kandidaate jääb kõrvale just CV koostamisel tehtud vigade tõttu.

Enne CV teele saatmist vaata üle, ega Sinu CV-s ei esine ühtki järgnevast viiest enamlevinud veast.

1. Kirja- ja grammatikavead – teatud ametikohtade puhul, mis on seotud kirjaliku kliendisuhtlusega, võivad grammatikavead saatuslikuks saada. Ühtlasi oleme täheldanud, et kandidaadid on kirjutanud oma nime väikese algustähega, mis võib samuti tekitada tööandjas imestust ja kahtlusi.

2. Stiilivead CV-s – CV on ametlik dokument, mida koostades tuleb jälgida, et see ei oleks liialt familiaarne, kõnekeelne ega jutustavas stiilis. CV-l on kindel formaat ja omad reeglid. Kui soovid kindlasti stiilireeglitega kooskõlas olevat CV-d, saad näidist vaadata siit.

3. Varasema töökogemuse jaotises on esile toodud vaid ametinimetus, tihtilugu aga ei ütle ametinimetus kohe ära, mis võisid olla inimese tööülesanded sel ametikohal. Üldjuhul soovib tööandja saada võimalikult head ülevaadet kandidaadi taustast ning eelnevatest ametitest ja töökohustustest. Kui konkursil on mitukümmend (või enamgi) kandidaati, võib juhtuda, et napisõnaline ja küsimusi tekitav CV jääb kõrvale, kui ülejäänud kandidaadid tunduvad sama sobivad, ent on vaevunud oma tööülesandeid ja kohustusi lahti kirjutama.

4. Sobimatu foto CV-s – foto lisab kindlasti CV-le isikupära, kuid jällegi tuleb silmas pidada, et tegemist on ametliku dokumendiga, seega tuleks hoiduda väljakutsuvatest fotodest. Foto peaks keskenduma inimesele, kes kandideerib, mitte kujutama ka tema perekonnaliikmeid või lemmiklooma.

5. Sobimatu e-posti aadress – kontaktmeilina tasub kasutada endanimelist meiliaadressi, mis mõjub professionaalselt. Näiteks [email protected], [email protected], [email protected] vms võib jätta tööandjale väga vale mulje ja nullida võimalused soovitud kohta saada.

Allikas: www.cv.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456