Autor: Helen Roots • 4. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudne lahendus Ülemiste Citys – kontorist voodisse mõne minutiga!

Bernhard Schmidti kontorihoone Ülemiste Citys
Foto: Andres Haabu
„Issand, kui hea on omas voodis magada!” – need olid värske X-mängude võitja, noorukese Kelly Sildaru sõnad koju naastes. Selle tundega on vast kokku puutunud kõik, kes pidanud käima töölähetustel, olgu siis lühematel või pikematel käikudel, Eestis või piiri taga. Et kaugelt tulijale Tallinnas viibimine mugavamaks teha, avas Technopolis Ülemiste täna Eestis ainulaadse büroohotelli.

Technopolis Ülemiste AS-i juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul ei ole tänapäeval sugugi tavatu, et spetsiifiliste ülesannete jaoks tuuakse spetsialistid kohale kaugemalt, sageli ka välismaalt. Firmale toob see kaasa kohustuse leida külalisele ööbimiskoht ja sobivad tööruumid, hoolitseda transpordi eest hotellist peakontorisse jmt.

Vastavatud büroohotell on firmale siin poolele teele vastu tulnud, võtnud suure osa murest enda kanda ja loonud innovaatilise lahenduse, mis pakub korraga nii töö- kui ka majutuspaika. Ülemiste City Bernhard Schmidti  kontorihoone kolmandal korrusel on 225-ruutmeetrisel pinnal üheksa broneeritavat tuba, ühiskasutatav köögiga puhkeruum ja vaheseintega eraldatav koosolekuruum. Kõik see aitab Jostovi sõnul hulga aega kokku hoida ja töö märgatavalt tõhusamaks muuta.

 

 

Kõik privaatsed töötoad on varustatud televiisori ja internetiühendusega
Foto: Andres Haabu

Kuna Ülemiste City on kujunemas rahvusvaheliste IT-ettevõtete ja idufirmade keskuseks, tekkis linnaku asukatel idee seada lähikonnas sisse privaatsed bürooruumid, kus saaks tööd teha vajadusel kas või ööpäev läbi, kirjeldab firma müügidirektor Tanel Olek. Büroohotell on loonud uudse ja mugava võimaluse kohaldada paindlikku töögraafikut ja heita kõrvale rutiin, mis hõlmab tööaega üheksast viieni. Kui töö tehtud, pole kaugelttulnul aga tarvis hakata väsinult majutuskohta suunduma – büroohotelli „tark mööbel” võimaldab muuta töötoa ainsa liigutusega puhkamiseks sobivaks. Iga tuba on iseenesestmõistetavalt varustatud televiisori ja kiire internetiühendusega.

 

Väikese vaevaga saab töölaua magamisasemeks muuta
Foto: Andres Haabu

Büroohotell koosneb eri funktsioonidega ja n-ö vajaduspõhiselt kasutatavatest aladest: üheksa privaatset töö- ja puhketuba soodustavad keskendumist nõudvate tööde tegemist, tipptasemel esitlustehnikaga koosolekuruumis saab pidada töiseid kohtumisi ning köögi ja diivanitega mugav puhkeala pakub lõõgastust ja võimalust ka vabamas vormis suhelda.

Gert Jostovi sõnul muutub piir tegeliku töö- ja puhkeaja vahel üha hägusemaks ja pigem võetakse arvesse töö tegelikku iseloomu. „Täna on kõigil taskus nutitelefon ning töömeilid ja -kõned saabuvad igal kellaajal, nii on peaaegu võimatu mõõta, millal tegelik tööaega lõpeb. Samas olen käinud ka sellises kontoris, kus pooletunnine uinak büroo diivanil ei ole sugugi ebatavaline. Pigem leitakse, et see aitab hästi mõtteid koondada ja paremini värskeid ideid genereerida. Loomulikult ei saa sellist lähenemist praktiseerida igas ametis, kuid tulevikus on kontoritöötajatel ilmselt rohkem vabadust oma tööaega ise planeerida, eeldusel, et töö saab tehtud korrektselt.”

Pole mingit tarvidust töövahendeid kokku korjata! Pärast puhkust saab töö jätkuda otse sealt, kus see pooleli jäi.
Foto: Andres Haabu

Ehkki uudne ja mugav, ei saa öelda, et tegemist oleks luksusteenusega. Öö büroohotellis maksab 70 eurot, kuuks ajaks toa rentimine läheb aga firmale maksma 600 eurot. Tube saavad broneerida ainult juriidilised isikud ja juba on hotellil sõlmitud pikaajalised lepingud nelja firmaga.

AS Technopolis Ülemiste on Tallinna Lennujaama vahetus läheduses asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb üle 300 ettevõtte ja seal on endale töökoha leidnud ligi 7000 töötajat.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456