Autor: Personaliuudised.ee • 10. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupp koondab vähem kui plaanitud

Koondamisteade käes, võib töötaja registreerida end soovi korral töötukassas koondamisteatega tööotsijana ja käia konsultandi juures nõustamisel.
Foto: pixabay.com
Algsest koondatavate hulgast õnnestus töökoht säilitada kuuendikule, teisi nõustab kohapeal töötukassa.

Eile õhtuks esitas Viru Keemia Grupp töötukassale teise teate töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest kahes ettevõttes – VKG Oil ja Viru RMT. Teatest selgus, et koondatavaid on ligi kuuendiku ehk 63 inimese võrra vähem kui algselt kavandatud. Kokku saab koondamisteate 307 töötajat: VKG Oil koondab 214  ja OÜ Viru RMT 93 inimest. Kõige enam on plaanis koondada tehnoloogiaseadmete operaatoreid (129) ja tehnoloogiaseadmete lukkseppi (23). Töölepingute ülesütlemise aeg jääb vahemikku märtsist maini.

Pärast töötukassa teistkordset teavitamist tohib tööandja töötajatele kätte anda koondamisteated. Koondamisteade käes, võib töötaja registreerida end soovi korral töötukassas koondamisteatega tööotsijana ja käia konsultandi juures nõustamisel. Koondamisteatega tööotsijal on vajadusel õigus kasutada juba enne töösuhte lõppu järgmisi teenuseid: tööturukoolitus (erialaoskuste, arvuti-, keele- ja ettevõtluskoolitused), kvalifikatsiooni saamise toetamine (kutse- ja pädevustunnistuste, sertifikaatide, juhilubade jms saamisega seotud kulu hüvitamine), tööpraktika, proovitöö, psühholoogiline ja võlanõustamine, ettevõtlusega alustamise toetus äriplaani alusel. Samal ajal jätkab töötukassa ettevõttes kohapeal koondatavate töötajate karjäärinõustamist, korraldab vastavalt vajadusele infotunde ja tööotsingu töötube ning vahendab tööpakkumisi.

Viru Keemia Grupp on esitanud töötukassale ka esmase teate 138 töötaja töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest märtsis-aprillis VKG Kaevandused OÜ-s, kus kõige enam on plaanis koondada allmaa-koristustöölisi (30) ja allmaa-elektrilukkseppi (20). Tänase seisuga on töötukassale teatatud kokku 445 töötaja koondamisest Viru Keemia Grupis.

Allikas: Eesti Töötukassa

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456