Autor: Personaliuudised.ee • 12. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

arvato Financial Solutions avas Tallinnas IT-arenduse ja innovatsiooni keskuse

Agnes Maki sõnul loodetakse 2016. aasta lõpuks jõuda 35 IT-töötaja palkamiseni.
Foto: Andras Kralla
Ülemaailmne finantsteenuseid pakkuv ettevõte arvato Financial Solutions avas eile, 11. veebruaril Tallinnas oma uue IT-arenduse ja innovatsiooni keskuse. Ettevõte plaanib lähiaastatel palgata kuni 100 kõrgetasemelist IT-spetsialisti.

arvato Financial Solutions on rahvusvaheline finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja osa Bertelsmann Grupist. Ettevõttel on üle 7000 töötaja 22 riigis, tugevalt ollakse esindatud Euroopas, Ameerikas ja Aasias. Finantsteenuste pakkujana haldab arvato Financial Solutions ligikaudu 10 000 klienti, spetsialiseerudes peamiselt jae- ja e-kaubandusele, telekommunikatsiooni, kindlustuse, panganduse ja tervishoiu sektoritele. Ettevõte on Euroopa suuruselt kolmas integreeritud finantsteenuste pakkuja.

Uus IT-arenduse ja innovatsiooni keskus hakkab toetama kogu organisatsiooni kasvu, lisades juba olemasolevale meeskonnale juurde veelgi rohkem kogenud, ettevõtlikke ja probleemide lahendamisele orienteeritud IT-eksperte. Arenduskeskuse töötajad hakkavad looma programme ja haldama rahvusvaheliste klientide tugisüsteeme koostöös ettevõtte praeguste töötajatega Euroopas ja mujal. Otsustavateks faktoriteks IT-keskuse Tallinnasse toomisel osutusid väga hea oskusbaasiga kohalik tööjõud ja tihedad kultuurilised sidemed Eesti ning ettevõtte emamaa Saksamaa vahel.

„Meie IT-arenduskeskus Eestis on tulevikus praeguste IT-osakondade partner uutes IT-arendusprojektides. Hakkasime keskust ehitama 2015. aasta novembris ja oleme praeguseks värvanud 12 IT-spetsialisti. Vaadates uusi ootel olevaid projekte, on meie eesmärk kasvada 2016. aasta lõpuks 35 töötajani. Värbame eelkõige IT-arendajaid, kes hakkavad töötama ülemaailmsetes projektides Euroopa ja Ameerika klientidega,” kirjeldab arvato Financial Solutsionsi IT-arenduskeskuse Eesti juht Agnes Makk.  

arvato Financial Solutionsi juhi ja Bertelsmann Grupi juhatuse liikme Michael Weinreichi sõnul on oluline, et palgatud oleks tasemel IT-töötajad, kes suudavad toetada firma jätkuvat kasvu jarahvusvahelisi kliente ka tulevikus. Weinreich kiitis vastavatud arenduskeskuse asukohta, öeldes, et pärast põhjalikku hindamistööd parima koha leidmiseks avatakse keskus hea meelega Eestis, mis on arenenud infotehnoloogia keskus ja uute ideede elluviimise koht. „Oleme rõõmsad, et ka meie saame osa sellest eduloost. Meile avaldas muljet siinsete IT-oskuste kõrge tase, samuti finantssektori põhjalikud kogemused, aga ka ettevõtlik mõtteviis ja vastastikune kultuuriline sobivus,” sõnas Weinreich.

arvato Financial Solutions alustas juba koostööd ka Tallinna Tehnikaülikooliga, et pakkuda üliõpilastele arendavaid professionaalseid kogemusi ühiste ettevõtmiste käigus, mille seas on ka praktikavõimalused. Pärast koostööleppe allkirjastamist keskuse avamisüritusel, sõnas TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak, et võimalus koostööks arvato Financial Solutionsiga, mis kujundab trende finantsteenuste- ja IKT-turgudel, on ülioluline samm TTÜ-le, infotehnoloogia osakonnale ning innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektoryle. „See võimalus annab hulga positiivseid tulemusi – rahvusvahelisi ja praktilisi praktikavõimalusi õpilastele, põnevaid karjäärivõimalusi meie lõpetajatele ja võimalikke edasisi koostööprojekte meie teadlastele.

Avaüritusel osalesid ka ettevõtlusminister liisa Oviir, Saksa suursaadik Eestis Christoph Eichhorn, EAS-i juht Hanno Tomberg, TTÜ Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak ja äridelegatsioon Saksamaalt.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456