Autor: Personaliuudised.ee • 16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolita endale spetsialist: Skype näitab eeskuju

Stipendiaatide valikul saab määravaks, kuivõrd on saadud teadmisi plaanis hiljem ka Eestis rakendada.
Foto: pixabay.com
Skype ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kuulutavad välja konkursi kahele 8000-eurosele Skype’i välisõpingute magistristipendiumitele.

Magistristipendiumiga toetatakse kahe magistrandi välisõpinguid reaalerialadel või interdistsiplinaarselt eeldusel, et üks kõrgharidusastmetest läbitakse reaalerialal.

2004. aastal loodud stipendiumi antakse tänavu välja 11. korda ja seni on Eesti noortel avanenud tänu stipendiumile võimalus õppida maailma mainekamates ülikoolides, teiste seas Cambridge’is, Oxfordis ja Berliini Tehnikaülikoolis. Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse projektijuhi Marily Hendriksoni sõnul sooviks paljud noored pärast reaalteaduste eriala lõpetamist astuda välismaale magistriõppesse ja omandada erialasid, mida Eestis ei õpetata, kuid mille teadmised ja oskused oleks meile vajalikud. Stipendiaatide valikul saabki määravaks, kuivõrd näeb noor võimalusi saadud teadmisi hiljem ka Eestis rakendada.

Tegemist on suurimate erasektori toel magistrantidele makstavate stipendiumidega Eestis ja need on ette nähtud õppemaksu tasumiseks või õpingutega seotud kulude katmiseks ühel õppeaastal. Kandideerida saavad kõik Eesti Vabariigi kodanikud või alalise elamisloaga isikud, kellel on täidetud magistriõppesse astumise eeldused.

Stipendiumitaotlus tuleb esitada hiljemalt 15. juuniks 2016 HITSA konkursiveebi, lisainfot stipendiumi taotlemise kohta leiab HITSA kodulehelt.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456