Autor: Personaliuudised.ee • 26. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ehitussektor rõõmustab: ehituse tõus on selgelt nähtav

Eesti ehitajate Soomest tagasi kolimine võib olla ajutine nähtus
Soome ehitustsüklite uuringutega tegelev ettevõte Raksu andis välja värske raporti, mis toob põhjanaabrite ehitusturule rõõmusõnumi – ehitusmahud hakkavad 2016. ja 2017. aastal kasvama.

Raporti järgi on ehituse tõus selgelt nähtav, sest peaaegu kõik näitajad näitavad kasvu ja suunda ülespoole. Raksu prognoosib juba käesoleval aastal ehitusmahtude kasvuks 3–4%, mis on kõrgem Soome ehitusettevõtjate liidu välja pakutud 2,5 protsendist.

Eelmisel aastal on Soome ehitussektori  tootmisvõimekus edukalt taastunud ja tugevnenud. Ehitusmahtude kasv algas juba möödunud aastal, kus oodatud eluruumide maht kasvas üle prognoosi 3000–4000 eluruumi võrra. Samuti on hoogustunud ärihoonete ja kaubanduskeskuste ehitus. Tänavu prognoosib Raksu eluruumide ehitusmahuks 28 000 – 29 000 eluruumi.

Positiivset arengut näitab ka tsiviil- ja põllumajandusega seotud ehitus. Suurenenud on ehitustööde ettevalmistused ja eeltööde mahud, samuti on algatatud hulgaliselt uusi taristuprojekte.

Tööjõu poole pealt on kasvaud ehitustööliste hõivatus 6000 töötaja võrra eelmise aasta võrdluses, pidevat kasvu prognoositakse renoveerimise valdkonnas. Viimase aasta jooksul kasvas renoveerimistööde maht 3%, järgneval kaheks aastaks ennustatakse vähemalt 2-protsendilist kasvu.

Kui meediast on läbi käinud, et Eesti ehitajad on hakanud Soomest tagasi kolima, siis värske prognoosi kohaselt võib olla tegemist ajutise nähtusega. Teisalt on nüüd Eesti ehitussektori ettevõtjatel avanemas võimalus siseneda uuesti Soome turule või jätkata oma kohalolu kindlustamist.

Allikas: Ehitusuudised.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456