Kuidas kodukontoris võimalikult tõhus olla

toopaeva lopp
Kui „tööpäev” läbi, käitu, nagu lahkuksid tavalisest kontorist: unusta tööasjad ...

Väljaanne Entrepreneur jagab nõuandeid, kuidas kodustes tingimustes efektiivselt töötada.

Üha enam inimesi eelistab töötada kontorist väljas, kas kodus, kohvikus või hoopis pargis. Ilmselt teavad kõik, et kodus töötamisel on omad plussid ja miinused, see pakub ühest küljest rahu ja mugavat üksindust, ent nõuab samas ka väga tugevat enesedistsipliini. Järgnevalt kuus soovitust, mida silmas pidada, kui tahta kodukontoris efektiivne olla.

Tööta kindlatel kellaaegadel. Entrepreneur soovitab endaga n-ö kokkuleppe sõlmida: tööta ka kodus kindlatel kellaaegadel. Enamik inimesi, kes kodus töötab, ütleb, et nad töötavad pigem liiga palju kui liiga vähe. Mõni kurdab aga, et ei suuda graafikus püsida: töötab mõnel päeval liiga vähe ja seejärel teeb väga pikki tööpäevi. Kuigi mõnikord ei saa graafikust kõrvalekaldeid vältida, tasuks siiski mõelda enda jaoks selgeks kindlad kellaajad, mil töötada. Kui „tööpäev” läbi, käitu nii, nagu lahkuksid tavalisest kontorist: unusta tööasjad ja keskendu muudele tegevustele.

Planeeri ja struktureeri oma tööpäev. Selleks, et olla võimalikult tõhus, tasub oma päeva põhjalikult planeerida. Seejuures pane kindlasti tähele, et sa struktureeriksid seda oma režiimist lähtuvalt: tööta sel ajal päevast, kui tead, et oled produktiivne.

Mõistlik oleks iga päev iseenda tarbeks kirja panna, missugused on su selle päeva kohustused ja ülesanded. Tee tähtsaimad asjad kõigepealt ning seejärel keskendu neile, mis võivad võtta küll vähem aega, ent pole nii olulised.

Riietu, nagu oleksid päriselt kontoris. Uuringutest on selgunud, et riietus avaldab inimesele psühholoogilist mõju. Seega, ära tööta pidžaamas, vaid pane töö ajaks selga sellised riided, mida sa kannaksid ka päriselt kontoris olles.

Tööta ühes kohas. Kodukontori puhul soovitatakse seada endale sisse kindel koht, kus töötada. Pole vahet, kas tegu on magamistoa või köögiga, põhiline on, et sa saaksid selle koha endale sobival ajal kontoriks kujundada.

Sinu kontorinurk peaks kindlasti olema sulle meelepärases kohas ning olema ümbritsetud asjadest, mis sulle meeldivad ja sind inspireerivad. Samuti peaks tegu olema kohaga, kus sa suudad hästi keskenduda.

Tee pause. Nii nagu päris kontori puhul, peaksid sa kindlasti planeerima oma tööpäeva puhkehetki. Lahku töölaua juurest, siruta või tee hoopis paar ringi ümber maja. Käi väljas lõunatamas.

Kodus töötamise üks suuremaid plusse on paindlikkus: sa oled oma aja peremees! Kui sa soovid, võid minna sõpradega lõunale, kui aga pead lugu spordist, võid käia trennis ja seejärel tööasjade juurde naasta.

Püsi fookuses. Kodus töötamise üks suuremaid väljakutseid on püsida kursil ehk vältida kõrvalisi tegevusi. Kuna kodus töötades pole su kõrval kolleege, on kohustustest kõrvale kalduda üsna lihtne. Anna endast parim, et vältida selliste koduste toimetuste tegemist, nagu nõude või pesu pesemine. Samuti püüa vältida liigselt sotsiaalmeedias ringi vaatamist.

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Osale arutelus

  • Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Valdkonna töökuulutused

MAXIMA otsib PERSONALIDIREKTORIT

Fontes PMP OÜ

23. juuli 2018