Kas Eesti inimeste töö- ja pereelu on tasakaalus?

aeg perele
Vaid 39% vastajatest on väga rahul või rahul n-ö kvaliteetaja hulgaga, mida...

Mida arvasid oma töö- ja eraelu ajalise jagunemise kohta uuringus osalenud ja mis mulje see jätab Eesti inimeste tööga rahulolust üldiselt? Vaata järele!

Tänu Eesti ja Norra koostööle viis BPW Estonia (Eestis tuntud kui Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon) läbi küsitluse, et teada saada, kas Eesti inimese töö ja pereelu on tasakaalus. Küsitlusele vastas 407 naist ja 106 meest, kellest enamik on nii paarissuhtes kui ka lapsevanemad.

Uuringu tulemused näitavad, et 41,7% vastajatest on oma töö- ja pereelu tasakaaluga  rahul või väga rahul, ent ainult 39% vastajatest on väga rahul või rahul n-ö kvaliteetaja hulgaga, mida saavad veeta oma pere ja sõpradega. 57% vastajaid mõtleb tööasjadele ka vabal ajal ning 32% vastajatest kinnitab, et töö tekitab neile stressi. 72% vastajatest on rahul oma tööle sõiduks kuluva aja ja igapäevalogistika korraldusega.

Hea uudisena kinnitab 61% vastajatest, et saab piisavalt kasutada oma töös paindlikku töökorraldust ja ettevõtted hindavad töötajaid nende töötulemuste, mitte istutud tundide järgi. Arenguruumi on Eesti organisatsioonides töö-ja vabaaja korraldamisel tööandja poolel aga küllalt, sest ainult 53% vastajatest kinnitas, et saab kasutada paindlikku tööaega ja ainult 37% saab kasutada kaugtöö võimalust.

Kriitilise pilguga vaadati ka iseenda sisse ja vastajad pakkusid välja hulga mõtteid, mida inimene ise saab ära teha, näiteks edastada julgemalt oma soove tööandjale, olla parem ajaplaneerija, osata öelda ei, teha tööd töö ajal ja vabal ajal muid toimetusi jne.

Norra finantsmehhanismist aastail 2009–2014 rahastatud programmi „Sooline võrdõiguslikkus ning töö- ja pereelu tasakaal” peamine eesmärk on soolise võrdõiguslikkuse edendamine ning töö-, pere- ja eraelu tasakaalu toetamine Eestis. Projekti otsene eesmärk on töö-, pere- ja eraelu tasakaalu soodustavate abinõude välja töötamine, millega saate tutvuda programmi veebilehel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Valdkonna töökuulutused