1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm viisi, kuidas ajutiste töötajatega oma stressitaset vähendada

Ajutise tööjõu kaasamine võib stressitaset märgatavalt vähendada
Foto: pixabay.com
Tihti arvatakse, et ajutiste töötajate kaasamine toob kaasa ainult stressi ja peavalu, lubage aga tõestada vastupidist. Mõningatel juhtudel on võimalik töötajaid lühiajaliselt oma ettevõttesse kaasates hoopis oma stressitaset vähendada. Olgu siinkohal kirjeldatud kolm stressi tekitavat juhtumit, mida GoWorkaBit on aitanud tööandjatel leevendada.

1. Prognoosimatu käibe maht

Ajutiste töötajate kaasamisel saad jälgida täpset töömahtu, nii ei teki olukordi, mil madala töömahu ja käibe korral tuleb sul ikkagi maksta palka nendele töötajatele, kellele tegelikult tööd ei jätkunud. Ajutised töötajad saad kaasata oma ettevõttese ainult siis, kui nende abi ka tõepoolest tarvis läheb.

2. Ebastabiilne majanduskeskkond

See mure on seotud ka prognoosimatu käibe mahuga. Mida ebastabiilsem on majandus, seda vähem on võimalik käibe mahtu ennustada. Sellistel hetkedel ei taha pea ükski ettevõtja oma meeskonda inimesi juurde värvata, kuna pole kindel, kas neile mõne kuu pärast veel tööd jätkub. Samas kõiki töötajad lahti lastes pole võimalik üldse teenust pakkuda. Sellisel puhul tulevad jällegi appi ajutised töötajad, kes tööandja sellest dilemmast välja aitavad.

3. Väga aeglane töötajate värbamise protsess

Keskmine värbamisprotsess võtab aega umbes kuu, alates töökuulutuse kirjutamisest ja selle avaldamisest kuni viimaste otsustavate intervjuudeni välja. Tihtilugu on aga töötajaid vaja kiiremini ja kuu aega kannatada ei saa. Taas tõttavad appi ajutised töötajad. Seniks, kuni endale pikaajalist töötajat otsid ja värbamise peale aega kulutad, saad võtta oma tiimi nt kuuks ajaks ajutise töötaja, kes sind sel ajal kõige kriitilisemate ülesannetega aidata saab.

Allikas: GoWorkaBit

Autor: Gerli Veermäe, GoWorkaBiti kaasasutaja

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456