1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis on tööohutuskultuur?

Foto: pixabay.com
Hästi kavandatud ja asjatundlikult korraldatud juhendamise ja täiendõppega saab vältida tööõnnetusi, suurendada töö tõhusust ja hoida kokku kulusid. Töötajale tervisekahjude hüvitamine on nii ajamahukas kui ka rahaliselt kulukas tegevus, igati mõistlikum on tegeleda ennetustööga, et töötajate tervis tööd tehes säiliks.

Veebruarikuu viimasel päeval eetris olnud saates „Tööminutid” rääkis Meeli Miidla-Vanatalu tööohutuskultuurist ja tõdes, et kui ühelt poolt kaasneb tehnoloogia arengu, üleilmastumise ja demograafiliste muudatuste, sh töövormide ja -meetodite arenguga palju positiivset, näiteks paindlikum tööaeg, töö- ja eraelu ühitamise võimalus ning füüsiliselt raske töö vähenemine, siis teisalt toob see kaasa ka kuued riskid töökeskkonnas.

Seadus näeb tööandjale ette palju erinevaid kohustusi seoses töötaja töökeskkonna loomise ja kujundamise ning töökeskkonna ohutegurite vähendamisega, kuid tööandja üksi ei saa tegelikult midagi ära teha, väga suur roll on ka töötajal endal, et tema tervis töökeskkonnas kahjustada ei saaks.

Alati on tõhusam ja odavam probleeme ennetada, kui hiljem nende tagajärgi kõrvaldada. Ennetus võimaldab töökeskkonnas riske juhtida.

Tervislikke ja ohutuid töötingimusi saab tagada vaid tööandjate ja töötajate koostöös. Vastutustundlik ja hooliv tööandja järgib töökeskkonna ja -ohutuse nõudeid, luues töötajale tööks sobilikud tingimused, näiteks varustades teda vajalike isikukaitsevahenditega. Töötaja kohustus on neid vahendeid omakorda kasutada. Hästi kavandatud ning asjatundlikult korraldatud juhendamise ja täiendõppega on võimalik vältida tööõnnetusi, samuti suurendada töö tõhusust ja hoida kokku kulusid.

Ükski ettevõtja ei vaja vaidlust töötaja tervisekahjude hüvitamise teemadel, mis on ühest küljest ajamahukas, teisalt aga ka rahaliselt kulukas. Seega on igal juhul majanduslikult kasulikum tegeleda ennetusega, et töötajate tervis tööd tehes säiliks.

Allikas: Tööelu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456