Autor: Personaliuudised.ee • 3. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karoli Hindriksi firma kaasab kaks miljonit dollarit

Jobbaticali asutaja Karoli Hindriks
Karoli Hindriksi asutatud tehnoloogia valdkonna tööportaal Jobbatical sai kahe miljoni USA dollari suuruse investeeringu.

Investeeringu tegid riskikapitali ettevõte Union Square Ventures, Euroopa riskikapitalist Saul Klein oma ettevõttega LocalGlobe ja senine investor SmartCap.

Hindriks kavatseb kasutada investeeringut Jobbaticali arendamiseks. Idufirma tootemeeskonda on kavas tänavu kolmekordistada ja kasvab ka turundusmeeskond, et suurema haardega toime tulla. Jobbatical avab harukontori Kagu-Aasias, täpsemalt Singapuris.

Jobbaticali eesmärk on luua lühiajaliste projektide tööbörs, mis aitab leevendada aina kasvavat oskustööliste puudust tehnoloogia valdkonnas üle kogu maailma. Jobbatical viib kokku maailmale avatud ja reisimishimulised tehnoloogia valdkonna professionaalid ning valdkonna ettevõtted, mis vajavad andekaid töötajaid. Näiteks tänapäeva noorte põlvkond on valmis meelsasti välismaal töötama: PWC uuringu järgi on 71% sellest põlvkonnast valmis karjääri jooksul välismaal töötama.

„Kümne aasta eest oleks olnud harukordne, et talent New Yorgi linnast kaalub karjääri Tallinnas. Praegu on inimesed avatumad võtma riski kolida tundmatusse paika ja ainuüksi see meelsus annab riikidele nagu Eesti võimaluse meelitada enda juurde inimesi, kes aitavad ehitada globaalseid ettevõtteid ja luua juurde töökohti,” ütles Hindriks.

Ta lisas, et Silicon Valley ja teised tehnoloogiakeskused on suuresti arenenud tänu sellele, et nad on suutnud pidevalt ligi meelitada suurepäraste oskustega inimesi. „Meie eesmärk Jobbaticalis on aidata maailmas ehitada järgmise põlvkonna Silicon Valley’sid – Lissabonist Kuala Lumpurini ja nii edasi, jättes inimeste värbamisel kõrvale geograafilise aspekti, nii et inimesi võetaks tööle oskuste, mitte niivõrd passi alusel.”

Saul Klein märkis pressiteate vahendusel, et kuna töö olemus muutub kiiresti ja ta jagab täielikult Karoli visiooni, et ükskord võivad miljonid inimesed pidada kümne aasta jooksul 7–10 töösuhet, selle asemel, et olla kogu aja samal töökohal.

„Investeering kinnitab, et Jobbatical on väga lühikese aja jooksul saavutanud oma segmendis üleilmse liidripositsiooni. Eesti idufirmade kogukond võib Jobbaticali üle uhkust tunda ja usume, et see investeering tõstab riskikapitalistide huvi kohalike idufirmade vastu,” ütleb SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov. Esimene investeering Jobbaticali toimus SmartCapi juhtimisel oktoobris 2014.

Jobbaticali asutasid 2014. aasta juunis Tallinnas Karoli Hindriks, tema vend Ronald Hindriks ja Allan Mäeots, kes on nüüdseks koondanud ühte andmebaasi enam kui 30 000 inimest, kes on valmis töö nimel elukohta vahetama, teatas ettevõte. Esimese tegevusaasta jooksul kasutas platvormi üle 1200 ettevõtte rohkem kui 40 riigis – kokku esitati üle 7000 kandideerimisavalduse, millest töösuhteni viis 300. Lisaks sellele leidis Jobbatical peaaegu poole oma töötajaist sama veebilehe kaudu.

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456