14. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volkswagen plaanib tulevaks aastaks ulatuslikke koondamisi

Tuleval aastal plaanib tehas koondada 3000 inimest.
Foto: pixabay.com
Kahe nädala taguse uudise taustal, et Mercedese tehas plaanib masinad taas inimtööjõuga asendada, teatasid kaks anonüümseks jääda soovinud allikat, et Volkswageni tehas plaanib, vastupidi, järgmiseks aastaks suurt, umbkaudu 3000 töötajat hõlmavat koondamist, vahendab Reuters. Võib seda vaadelda kui järjekordset vihjet maailma majanduskriisile?

Euroopa suurim autotootja Volkswagen plaanib tänavu kärpida investeeringute mahtu võrreldes möödunud aastaga miljardi euro võrra. Samuti plaanib ettevõte kärpida töökohtade arvu ja vähendada nende automudelite tootmist, mis ettevõttele tulu ei too. Volkswageni soov kulusid kärpida tuleneb mõni kuu tagasi lahvatanud emissiooniskandaalist, mis on ettevõttele majandusliku hoobi andnud.

Volkswagen annab oma Lääne-Saksamaal paiknevates tehastes ning finantsdivisjonis tööd 120 000 inimesele. Umbes kolmandiku neist töökohtadest moodustavad nii-öelda kontoritöökohad. Allikad ei andnud täpsemat infot nende töötajate kohta, keda Volkswagen tuleval aastal koondada plaanib.

Volkswageni pressiesindaja teatas, et ettevõte plaanib tegevust efektiivsemaks muuta, mistõttu mõjutavad uued otsused kõiki valdkondi, kaasa arvatud personali valdkonda. Samuti teatas ettevõtte esindaja, et kulude kärpeid saab teha näiteks selle arvelt, et ettevõte sõlmib vähem ajutisi töölepinguid, rakendab töötajaid mitmel ametikohal ja palkab seega vähem inimesi.

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Autor: Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456