Autor: Personaliuudised.ee • 15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhatuse liikme töötuskindlustus „teatavate mööndustega”

Töötuna võiks saada end arvele võtta äriühingu juhatuse liige, kes ei saa oma juhatuse liikme kohustuste täitmise eest töötasu ja kellel on eelnev tööstaaž, näiteks viimase 12 kuu jooksul 6 kuud.
Foto: pixabay.com
Justiitsministeerium analüüsis reeglit, mis välistab ettevõtte juhatuse liikme töötu staatuse ning tegi ettepaneku taastada teatavate mööndustega enne 1. maid 2014 kehtinud olukord.

Õiguskantsler on välja toonud, et kehtiv regulatsioon, mis ei võimalda äriühingu juhtidel saada töötuskindlustushüvitist, pole põhiseadusega kooskõlas. Regulatsiooni muudeti selleks, et takistada töötuskindlustusskeemi kuritarvitamist, kuid õiguskantsleri seisukohalt ei ole skeemi kuritarvitamine tõenäoline. Võimalik kasu – töötuskindlustushüvitis – ei kaalu õiguskantsleri hinnangul üles kuritarvitamiseks vajalikke pingutusi. Õiguskantsler leidis, et töötuna võiks arvel olla äriühingu juhatuse liige, kes on olnud palgatööl, maksnud töötuskindlustusmakset vähemalt 12 kuu eest ja siis oma töö kaotanud.

Justiitsministeerium teeb ettepaneku taastada teatavate mööndustega enne 1. maid 2014 kehtinud olukord. Ettepaneku kohaselt saaks end töötuna arvele võtta äriühingu juhatuse liige, kes ei saa oma juhatuse liikme kohustuste täitmise eest töötasu ja kellel on eelnev tööstaaž, näiteks viimase 12 kuu jooksul 6 kuud. Ministeeriumi hinnangul tuleks samadel tingimustel lubada end töötuna arvele võtta ka sarnase õigusliku staatusega isikutel – prokuristil, täisühingu või usaldusühingu esindama volitatud osanikul, filiaali juhatajal jne.

Ühtlasi teeb ministeerium ettepaneku anda juhtorgani liikmetele võimalus vabatahtlikult tasuda töötuskindlustusmakset, et kindlustada ennast töötuskindlustushüvitisega juhuks, kui isik kutsutakse juhtorgani liikme kohalt tagasi. Kuna juhtorgani liikme töö on seotud ettevõtlusega seonduva äririskiga, peaks neile isikutele jääma valikuõigus, kas nad soovivad sellist kindlustust või mitte.

Allikas: Raamatupidaja.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456