22. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sugude võrdne kaasamine keskastmejuhtide tasandil

„Naiste kohandamine” ei lahenda probleemi, selle asemel peavad muutuma organisatsioonide tavad.
Foto: pixabay.com
Meessoost keskastmejuhte tuleb julgustada pidama soolist võrdõiguslikkust äritegevuse seisukohalt väga oluliseks.

Meessoost juhid on kesksel positsioonil mõjutamaks organisatsiooni kultuuri. Järgnevat nõu saab anda meessoost keskastmejuhile, kes tahab saada sooliselt teadlikumaks.

Jälgi hoolikalt koosolekuid, et märgata võimalikku ühe või teise soo eelistamist. Mõtle viisidele, kuidas tagada, et naisi võetakse kuulda, ja teadvusta, et naised võivad end teisiti väljendada kui mehed.

Palkamise ja edutamise üle otsustades pea meeles, et oletused ei pruugi alati õiged olla. Vaata üle oma oletused ja soovita teistel sama teha.

Juhenda ja toeta naist mitte ainult nõu andes, vaid ka julgustades teda võtma arengulisi ülesandeid.

Kanna hoolt selle eest, et sinu töörühmad ei koosneks ainult meestest, vaid esindaksid mõlemast soost töötajate andeid. Leia naiseksperte!

Jälgi, kuidas sina ise ja teised naistest ja naistega räägivad. Kontrolli metafooride kasutamist või jäta need üldse kõrvale. Mõtle teistsugusele keelekasutusele.

Näita välja, et toetad naisi, näiteks osalemisega naiste koosolekutel, ja võta vastutus soolise võrdsuse tagamise eest.

Ära varja tööväliseid kohustusi. Räägi nendest.

Võta iga päev mõni minut aega, et mõtelda sellele, kuidas sool võis olla oma osa sinu tööpäevas. Kas kogesid või märkasid endas või teistes ebamugavust? Mis läks hästi? Mida teeksid teisiti?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456