Autor: Personaliuudised.ee • 8. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjate keskliit kuulutab välja parima juhi konkursi!

Silmapaistev juht mõjutab palju rohkem kui ainult oma organisatsiooni ja seal töötavate inimeste käekäiku. Ta kujundab hoiakuid ühiskonnas ja on majakaks, kelle järgi suunduda.
Palju on juttu olnud töötajate tunnustamisest ja motiveerimisest, ent ei tasu unustada, et tunnustamist väärib ka juht. Et häid juhte esile tõsta ja eeskujuks seada, korraldab tööandjate keskliit üheskoos PARE, Postimehe ja Äripäevaga konkursi parima juhi tiitlile.

Konkurss „Parim Juht 2016” otsib Eesti kõige eeskujulikumat juhti, kes peale enda organisatsiooni või ettevõtte tulemuste suunab ja arendab ühiskonda laiemalt. Konkursi eesmärk on väärtustada Eestis tegutsevate ettevõtete/organisatsioonide tarka inimeste juhtimist ning toetada juhtimise arendamist parimate edulugude ja eeskujude tunnustamise ning esiletõstmise kaudu.

Konkursi nominendid esitavad Eesti tööandjate keskliidu, Eesti personalijuhtimise ühingu PARE ning meediaettevõtete Postimees ja Äripäev esindajad. Parima valikul lähtub majandusajakirjanikest, ettevõtjatest ja personalijuhtidest koosnev žürii kolmest aspektist: juhitava ettevõtte/organisatsiooni pikaajalised head tulemused; eetilisus ja vastutustundlikkus; juht on andnud Eestile majanduslikust väärtusest ja enda vastutada olevast organisatsioonist enamat.

 „Silmapaistev juht mõjutab palju rohkem kui ainult oma organisatsiooni ja seal töötavate inimeste käekäiku. Ta kujundab hoiakuid ühiskonnas ja on majakaks, kelle järgi suunduda,” kommenteeris konkursi üks eestvedaja, tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar.

Samuti soovib ettevõtmine juhtida tähelepanu inimeste juhtimise olulisusele ettevõtte/organisatsiooni tulemuste saavutamisel, aga tõsta ka juhtimis- ning koos sellega Eesti tööelu kvaliteeti. „Häid juhte on Eestis palju, väga häid märksa vähem. Neid tuleb esile tõsta, nende saavutusi tähistada,” lisas Postimehe peatoimetaja Merit Kopli.

Juhtide rolli ühiskonnas pole võimalik üle tähtsustada, leidis Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. „Eriti praegu, kui Eesti reformijanu on vähenenud ja riik liigselt letargiasse vajunud. Head juhid kutsuvad esile muutusi,” kommenteeris ta. „Head juhid loovad keskkonna inimeste õitsemiseks ja nende töö suunamiseks väärtuse loomisele.”

Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE juht Enne Olle tõi esile, et väärtustamiseta pole organisatsioonis sünergiat, innovatsiooni ning parimaid tulemusi.

Võitja kuulutatakse välja 19. mail Pärnu juhtimiskonverentsil „Juht kui õpetaja”. Möödunud aastal võitis parima juhi tiitli reisibüroo Estravel pikaaegne juht Anne Samlik, tunamullu aga toonane sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Allikas: Eesti tööandjate keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456