Autor: Personaliuudised.ee • 11. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjate keskliit tunnustab ka parimaid praktikante

Konkursi eesmärk on tunnustada säravaid praktikante, kes praktika käigus oma oskusi silmapaistvalt arendavad.
Foto: pixabay.com
Kevade hakul tunnustati parimaid praktikat pakkuvaid tööandjaid, nüüd otsitakse säravamaid praktikante. Sügisel kuulutatakse välja parimad, kes saavad EBS-ilt karjäärinõustamise ja võimaluse läbida kursuseid või aineid 6 EAP ulatuses. Ikka selleks, et oma tööelus veelgi edukam olla.

Eesti tööandjate keskliit kuulutas välja parimate praktikantide konkursi „Praktik Cum Laude”, mille eesmärk on tunnustada säravaid praktikante, kes praktika käigus oma oskusi silmapaistvalt arendavad. Konkursile saavad tänavu kandidaate esitada toiduainete tootmise ja töötlemisega tegelevad ettevõtted, kaubandusettevõtted, rõiva- ja tekstiilitootmisega tegelevad ettevõtted, metsa- ja puidutööstuse ettevõtted, hotellid ja restoranid.

Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul on praktika igale õppurile oluline etapp elukutse omandamisel ning edu ja püüdlused selles väärivad märkamist. „Soovime tunnustada kutseõppureid ja üliõpilasi, kes suhtuvad õppekavas ettenähtud praktika sooritamisse vastutustundlikult ja kelle töösooritusega on praktikaettevõte väga rahul,” sõnas ta.

Tamsari sõnul on süsteemne ja läbimõeldud praktika vajalik nii praktikandile kui ka ettevõttele. „Õppurile pakub praktika esmase töökogemuse ja aitab noorel olla erialaselt võimekam, sest diplomist üksi ei piisa,” rääkis ta. „Praktika annab võimaluse luua positiivne kontakt potentsiaalse tööandjaga ja avaldab sel viisil mõju ka edasisele tööelule ja karjäärivalikutele,” rõhutas Tamsar.

„Ettevõtja saab aga praktikante värvates otseselt mõjutada tulevikus tööturule sisenevate spetsialistide kvaliteeti ja kuna ettevõtjad leiavad uued töötajad sageli just praktikantide seast, aitab praktikantide võtmine otseselt leevendada ka ettevõtte värbamisprobleeme,” lisas Tamsar.

Ettevõtted on kuni augustikuu lõpuni oodatud konkursile esitama praktikante, kes on käesoleval õppeaastal nende juures juba praktikal viibinud või teevad seda suvel. Kandidaatide esitamiseks tuleb täita Eesti tööandjate keskliidu kodulehel kättesaadav ankeet ja saata see meiliaadressile [email protected].

Parimaid praktikante tunnustatakse kahes kategoorias – parim praktikant kutsehariduses ja parim praktikant kõrghariduses. Konkursi võitjad selguvad välja internetihääletus ja hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti tööandjate keskliidu, haridus- ja teadusministeeriumi ning erialaliitude esindajad. Parima praktikandi tunnustuse saanud õppurid saavad auhinnaks karjäärinõustamise Estonian Business Schoolilt ja võimaluse läbida omal valikul kursus (kuni 6 EAP), mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu. Võitjad kuulutatakse välja septembrikuus.

„Praktik Cum Laude” konkurss on katseprojekt, mille tööandjate keskliit korraldab koostöös toiduainetööstuse liidu, kaupmeeste liidu, rõiva- ja tekstiililiidu, metsa- ja puidutööstuse liidu ning hotellide ja restoranide liiduga.

Projekti toetab Euroopa sotsiaalfond PRÕM tegevuse 8.2 „Praktilise õppe tähtsustamine ühiskonnas” raames.

 

Foto: Tööandjate keskliit

Allikas: Eesti tööandjate keskliit.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456