28. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas tervena töötada?

Foto: SXC/Thiago Felipe Festa
Värskes Tööminutite saates rääkis tööinspektsiooni jurist Meeli Miidla-Vanatalu Euroopa Töötervishoiu ja Tööohutuse Agentuuri käima lükatud kampaaniast ja sellest, kuidas võiksid Eestis inimesed vaatamata eale püsida töötades tervena.

Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuur (EU-OSHA) alustab aprillist uut kahe aastast kampaaniat „Tervislikud töökohad sõltumata east”. Eestis alustame kampaaniaga juba 28. aprillil, päeval, mil tähistatakse ülemaailmset töötervishoiu ja tööohutuse päeva.

Miks sellist kampaaniat läbi viiakse? Eesmärgiks on pöörata tähelepanu töötervishoiule, rõhutada tervisekontrolli tähtsust ja eelkõige seda, kuidas tervena vananeda tööelu algusest saati. Tööinspektsiooni viimaste aastate järelevalve tulemused näitavad selgelt, et Eesti ettevõtetes on probleemiks tervisekontrolli korraldus, kuid lisaks on murettekitav, et kasvutrendi näitab juhtumite arv, kus töötaja sureb töökohal äkitselt terviserikke tagajärjel. Selline juhtum ei ole seaduse mõistes vaadeldav tööõnnetusena, kuid mõnel puhul oleks saanud siiski seda ennetada töötaja õigeaegse tervisekontrolli suunamisega.

Kahtlemata ei aita tervisekontrolli korraldamine alati vältida tervisekahjustuse teket, kuid võimaldab kiiremini avastada tööga seotud terviseriske. Töötajate, töökeskkonnaspetsialisti ja töötervishoiuarsti koostöö tulemusel saab igas ettevõttes kavandada abinõud töötate tervisekahjustuse või selle süvenemise vältimiseks. Tervislike töökohtade kampaania raames on tööinspektsioon kavandanud tervisekontrolli ja töötervishoiuga üldiselt seotud info jagamist ning teavitusürituste korraldamist koostöös töötervishoiuarstidega.

Juba aprillis toimuvad tasuta teabepäevad üle Eesti – täpsemat ürituste toimumise aja ja koha kohta on võimalik leida ka tööelu portaalist. Tervislikku töötamist!

Allikas: Tööelu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456