Autor: Personaliuudised.ee • 28. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis heaks töökoha loomise toetuse kehtestamise

Foto: pixabay.com
Vabariigi Valitsus kehtestas tervise- ja tööministri ettepanekul uue tööturuteenuse, töökoha loomise toetuse. Seda makstakse tööandjale, kes võtab Ida-Virumaal ühe kuu jooksul tööle vähemalt 20 töötut. Nõude täitmisel võib tööandja saada toetust iga täiendavalt tööle võetud töötu eest.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on toetuse eesmärk soodustada uute töökohtade teket piirkonnas, kus on kõrgeim tööpuudus Eestis. Märtsi lõpus oli Eesti keskmine registreeritud töötuse määr 5,1% ja Ida-Virumaal 12,4%. „Uus toetus on oluline samm sotsiaalse kriisi lahendamise suunas ning soodustab Ida-Virumaa majandusstruktuuri muutumist mitmekesisemaks,” ütles Jevgeni Ossinovski.

Uue meetmega hakkab riik hüvitama 50 protsenti töötaja brutopalgast ühe aasta jooksul nii neile ettevõtetele, kes oma tegevust alustavad kui ka neile, kes viivad oma tegevuse Ida-Virumaale või selles piirkonnas tegevust laiendavad. Toetuse ülempiir on kahekordne töötasu alammäär ehk 860 eurot. Kui töötu võetakse tööle lühemaks ajaks kui 12 kuud, aga vähemalt kuueks kuuks, makstakse toetust poole tööaja eest. Uus meetme sihtrühmaks ei ole üksnes suurkoondamiste käigus töö kaotanud, vaid selle alla sobituvad kõik Ida-Viru inimesed, kes on olnud viimased kuus kuud tööta.

Jõustuva toetuse kogumaht on 3 miljonit eurot 2017. aasta lõpuni, mille toel luuakse üle 600 töökoha. „Esmaste konsultatsioonide põhjal võime öelda, et ettevõtjate huvi selle toetuse vastu on suur,” lisas minister.

Allikas: Sotsiaalministeerium

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456