3. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantslane kaebas tööandja kohutavalt igava töö pärast kohtusse

Foto: graphicstock.com
Prantsuse parfümeeriafirmas töötanud mees kaebas oma endise tööandja kohtusse ja nõuab 360 000 eurot kompensatsiooni igava töö eest, mida ta kirjeldas kui põrgusse sattumist ja õudusunenägu.

Frederic Desnard töötas kaheksa aastat Prantsuse parfümeeriafirmas Interparfums ja süüdistab nüüd ettevõtet enda teadlikus kõrvaleheitmises pärast seda, kui tal ebaõnnestus firmale oluline tehing, vahendab CNBC. Desnard väidab, et talle ei antud meelega midagi teha ja ta sisuliselt „pandi kappi” – nii nimetatakse prantsuse keeles töö juures ignoreerimist, kirjutas Prantsuse ajakiri Le Point.

Desnard, kes enda sõnul kannatab epilepsia ja maohaavade käes, vallandati ilma igasuguse hüvitiseta pärast seda, kui ta oli seitse kuud haiguslehel.

Interparfums on kõik süüdistused tagasi lükanud ja teatas, et Desnard on varem laimuga seotud kohtuasjas ettevõttele kaotanud. Vandekohus leidis toona, et Desnard peab firma vastu isiklikku vimma.

Prantsuse seaduste järgi võib tööandjat hageda moraalse tagakiusamise eest. Prantsusmaa president Francois Hollande püüab muuta sealseid tööseadusi, mis soosivad töötajat. Välja pakutud muudatuste seas tahetakse näiteks anda tööandjale vabamad käed töötajate palkamisel ja vallandamisel, samuti pikendada osa töötajate tööaega rohkemaks kui tavapärased 35 tundi nädalas.

Prantsuse jäiku tööseadusi peetakse põhjuseks, miks riigis on väga kõrge töötuse määr, mis on praegu 10,2%. See on viimase 18 aasta kõrgeim tase, Eurostati andmeil on praegu pea iga neljas alla 25-aastane prantslane töötu.

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456