Autor: Personaliuudised.ee • 20. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjad hindavad vastutustundlikke praktikante

Foto: pixabay.com
Käes on praktikantide värbamise kõrghooaeg ja sellega seoses paneb Eesti Tööandjate Keskliit nii tööandjatele kui ka õppuritele südamele, et praktikasse ei maksa suhtuda kergekäeliselt.

Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõuniku Anneli Entsoni sõnul algab õnnestunud ja tulemuslik praktikakogemus läbimõeldud praktikakoha valikust. „Noortel on oluline teadvustada, et praktika ei ole pelgalt linnukese kirja saamine diplomi kättesaamiseks. Niisuguse suhtumisega sooritatud praktika on mahavisatud aeg nii õppurile kui ka praktikakoha pakkujale,” toonitas ta.

„Praktikassse tasub suhtuda tõsiselt. Lisaks koolis õpitu rakendamisele on praktika hea võimalus luua väärtuslikku kontaktvõrgustikku, mis aitab noorel inimesel tööturul edukam olla,” ütles Entson, kelle sõnul on praktika sageli sild tulevase töökohani.

Näiteks Kaubamaja võtab aastas praktikale keskmiselt 45 noort väga erinevatest valdkondadest ja paljud Kaubamaja tänased hinnatud töötajad on seal alustanud just praktikandina. „Praktikantidesse panustamine on Kaubamaja üks põhiväärtusi, kuna nendega töötades õpime nii meie ise kui ka praktikandid. Panustame hea meelega järelkasvu koolitamisse, kuna praktika kaudu puutume kokku põnevate inimestega, kes on meie tulevased töötajad,” ütles Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu.

Kaubamajas saab praktiseerida näiteks logistikat, personalitööd, kaubandust, turundust ja teenindust, mis on Kaubamaja praktikakohtadest kõige populaarsem ja kuhu oodatakse huvilisi aastaringselt.

Suitsu julgustab noori minema praktikale ennekõike avatud meelega. „Innustan noori olema proaktiivsed ja valmis tegema asju, mida varem pole proovinud. Hea mulje jätab praktikant, kes on rõõmsameelne, pakub oma abi ega oota, et ülesandeid dikteeritaks. Noor võiks julgelt esitada küsimusi ning mõtestada enda jaoks nähtut ja kogetut,” sõnas ta.

Suitsu soovitab vältida suhtumist, et  praktika on kooli esitatud kohustus. „Meil on olnud kokkupuuteid noortega, kes ei pea oma lubadustest kinni ega ilmugi praktikaks kohale. Sellised kogemused mõjutavad negatiivselt ettevõtte ja juhendajate valmisolekut edaspidi praktikantidega koostöösse panustada. Õnneks esineb selliseid juhtumeid siiski harva,” lisas Suitsu.

Praktika tähtsustamiseks käivitas Eesti Tööandjate Keskliit sel kevadel konkursi „Praktik Cum Laude”, mille eesmärk on esmakordselt Eestis tunnustada säravaid praktikante, kes praktika käigus oma oskusi silmapaistvalt arendavad. Projekti toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Allikas: Eesti Tööandjate keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456