Autor: Personaliuudised.ee • 26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palganõue välistööjõule leeveneb Eesti keskmise palga tasemele

Foto: Andras Kralla
Valitsus kiitis heaks ja saadab edasi riigikokku eelnõu, millega kohustatakse tööandjaid välistööjõu värbamisel maksma vähemalt Eesti keskmist palka. Samuti võetakse siseriiklikusse õigusesse üle kaks Euroopa Liidu direktiivi.

„Praegu kehtiv vähemalt 1,24-kordse keskmise töötasu maksmise nõue takistab Eestile vajaliku välistööjõu värbamist ja hoiab tagasi Eesti majanduse arengut,” ütles siseminister Hanno Pevkur. Välismaalaste seaduse muudatuse kohaselt tuleb töötamiseks antava elamisloa ja lühiajalise töötamise korral tööandjal maksta vähemalt Eesti keskmist palka. „Samuti võtame üle kaks Euroopa Liidu direktiivi, mis aitavad vähendada tööjõupuudust hooajatöödel ja võimaldavad paindlikumalt arvestada tööturu vajadustega,” lisas minister.

Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiviga 2014/36/EL kehtestatakse Euroopa Liidus ühtsed tingimused kolmandatest riikidest pärit hooajatöötajate värbamiseks ja nende töötamiseks liikmesriikides. Direktiivi ülevõtmise tulemusena avardatakse kolmandate riikide lühiajalise töötamise võimalusi Eestis ning pikendatakse lühiajalise töötamise maksimaalset kestust seniselt kuuelt kuult üheksale kuule aastas. Samuti võimaldatakse ajutiselt Eestis viibivatele välismaalastele anda pikaajaline viisa kuni üheaastase viibimisajaga ning pikaajalise viisaga viibivatele välismaalastele pikendada oma viibimisaega lühiajaliseks Eestis töötamiseks. Riigis lühiajaliselt töötavad välismaalased saavad õiguse kasutada töövahendusteenust.

Direktiiviga 2014/66/EL kehtestatakse tingimused kolmandas riigis paikneva ettevõtte töötajatele nende üleviimise korral Euroopa Liidus paiknevasse samasse kontserni või ettevõtete gruppi kuuluvasse ettevõttesse. Välismaalaste seadusesse luuakse ettevõtjasiseselt üleviidud töötaja elamisloa liik ja lubatakse ühe liikmesriigi ettevõtjasiseselt üleviidud töötaja loaga töötada ka teises liikmesriigis. Ettevõtjasisene üleviimine on lubatud kuni kolmeks aastaks juhtivtöötajate ja spetsialistide puhul ning kuni üheks aastaks kõrgharidusega praktikantide puhul. 

Allikas: siseministeerium

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456