Autor: Personaliuudised.ee • 13. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV Keskuse küsitlus kiiret palgakasvu ei kinnita

Foto: Veiko Tõkman
CV Keskuse värske küsitlus ei kinnita statistikaameti andmeid kiirest palgakasvust – vaid viiendikul vastanuist on viimase aasta jooksul kuupalk kasvanud.

„Statistikaameti andmetel kasvas keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 8,1%,” ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Uudis oli üksjagu ehmatav – kiire, isegi liigkiire palgakasvu eest tõttasid hoiatama nii Swedbank kui ka Tööandjate Keskliit, öeldes, et pikemas perspektiivis on see majandusele ohtlik.”

Henry Auväärt sõnas, et kuna ka CV Keskuse kollektiivile tundus nii kiire palgakasv üsna ootamatu – igapäevaselt tööpakkumistega tegeledes oleme küll märganud tööpakkumistel palkade avalikustamise trendi, kuid kiire palgakasv seal silma ei ole hakanud –, otsustati töövõtjate seas küsitlus läbi viia. „Küsitluse tulemusena selgus, et tervelt 78% vastanuist ei ole viimase aasta jooksul palgatõusu näinud,” lausus Auväärt. „Küsitlusele vastas 2721 inimest – usun, et see on üsna esinduslik valim.”

Ka tööotsijate brutopalgasoovid ei peegelda Auväärti sõnul kiiret palgakasvu. „I kvartalis oli tööotsijate brutopalgasoov 1194 eurot, ja see kasvas aastaga 3,6%,” kinnitas Auväärt. „See tähendab, et palgasoovide ja tegeliku palga vahel on ligi kümneprotsendiline lõhe, palgaootus ületab keskmist brutopalka enam kui 100 euroga.”

Mõningase palgakasvu peamiseks põhjuseks on Auväärti arvates asjaolu, et tänase palgatasemega ei suuda tööandjad uusi töötajaid värvata ja seepärast tõstetakse personaliotsingutel ettevõtte palgataset. „Seda kinnitab ka fakt, et palgakasv on kiirem suurema kandideerimisaktiivsusega valdkondades,” lisas Auväärt. „Taoline palgatõusu põhjus ei mõjuta aga sama tugevalt olemasolevate töötajate palgataset, seega soovitus sellele, kes palka juurde tahab: kandideeri oma tänasele ametikohale teises ettevõttes!”

Allikas: CV Keskus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456