15. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OSKA koordinatsioonikogu seirab tööjõu- ja oskustevajaduse prognoosi ettepanekute elluviimist

Täna, 15. juunil 2016 Kutsekojas kogunenud tööjõu- ja oskustevajaduse prognoosisüsteemi OSKA juhtorgan koordinatsioonikogu arutas valdkondlike eksperdikogude tehtud koondettepanekute rakendamist IKT, arvestusala ning metsanduse ja puidutööstuse valdkondades. Kõne all olid ka Vabariigi Valitsusele otsustamiseks viidavad teemad ning OSKA üldraport.

Koordinatsioonikogu otsustas alustada OSKA-st tulnud ettepanekute elluviimise seiret ministeeriumides ja töötukassas ning pakkuda selleks välja ühtse metoodika.

„Esimeste OSKA tulemuste valmimise järel on oluline minna edasi nende tulemuste elluviimisega kõigi partnerite koostöös. Eeskujuna partneritele on haridus- ja teadusministeerium koostanud oma valdkonna soovituste täitmiseks tegevuskava,” sõnas OSKA koodinatsioonikogu esimees ning haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets ja lisas: „Näiteks tuli OSKA-st soovitus muuta metsanduse valdkonna kutsehariduse koolituskohtade struktuuri, mis sai kohe riiklikus koolitustellimuses ümbersuunamise kaudu tehtud.”

Valitsuse otsuse järgi juhib tööjõu- ja osksustevajaduse prognoosisüsteemi OSKA väljatöötamist Kutsekoja juures OSKA koordinatsioonikogu, kes valmistab valitsusele ette kord aastas ülevaate tööjõu- ja oskustevajadusest.

OSKA on tööjõu ja oskuste vajaduse prognoosisüsteem, mis otsib vastuseid küsimustele, kui palju ja milliste oskustega inimesi on meie tööturul vaja praegu ja tulevikus, kus ja kuidas neid oskusi saab omandada ning mida peaks haridussüsteemis ja elukestvas õppes muutma, et tulevikuvajadustele vastata. OSKA uuringud valmivad tööandjatest, koolidest ja riigiametnikest ekspertide koostöös.

Allikas: SA Kutsekoda

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456