20. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 populaarsemat teemalehte personaliprofile

10 teemalehte, mida personaliproff peaks jälgima
Foto: Pixabay
Milliseid saite ja blogisid peaks personaliproff kindlasti jälgima, et end trendide ja teabega kursis hoida? Toome ära 10 populaarsemat ja põnevamat valikut.

Tänaseks on HR inimesest saanud väga oluline äri osa. Targad juhid võtavad personaliosakonda kui strateegilist partnerit, kes aitab ärilisi eesmärke saavutada. Nagu iga teine valdkond, areneb ka HR pidevalt ning personalitöötajad peavad omama ülevaadet tehnoloogia arengust kuni personalipoliitikateni välja.

Personaliprofina on sul mõistlik end valdkonna trendidega kursis hoida. Et sind veidi aidata, panin kokku väikese ülevaate mõningatest saitidest, mida ise Upsteem.com-is jälgime. Need blogid on informatiivsed, teaduslikud või praktiliste kogemuste ja nõuannetega varustatud ja ma usun, et midagi leiab siit endale igaüks.

1. ERE Media http://www.eremedia.com/

ERE loodi aastal 1998 online kohtumispaigaks värbajatele. See oli mõeldud kohaks, kus saab ühenduda, jagada parimaid praktikaid ja üksteiselt õppida. Tänaseks on ERE Meediast saanud info- ja konverentsiteabe allikas personali-, talendi- ja värbamisspetsialistidele.

2. Bonusly http://blog.bonus.ly/

Võib öelda, et tänapäeval on töötajate tunnustamine juba elementaarne töökeskkonna osa (vähemalt see võiks nii olla). Bonusly teab päris häid töötajate hindamise nippe, seega pöördu nende poole, kui tahad selles vallas praktilisi näpunäiteid saada. http://www.careerealism.com/

3. Careerealism

Loodi aastal 2009 J.T. O’Donnelli poolt, kes on tuntud kui karjäärinõustaja ja töökoha ekspert.

Peamiselt aitavad nad tööotsijatel, värbajatel ja tööandjatel end üksteisele paremini tutvustada.Järgnevalt väike nimekiri sellest, mida nad präänikuna pakuvad:• ?Värbajate esitamine tasuta Värbajate kataloogis.• ?Reklaamivad oma 1 000 000+/kuus külastajale tööandja eelvaadet, mis annab kandidaatidele sisevaate selle kohta, kuidas oleks selles ettevõttes töötada.• ?Pakuvad koolitust ja konsultatsiooni, et õpetada, kuidas efektiivsemalt tuua esile ja reklaamida värbaja ning tööandja brändi.

4. Chief Happiness Officer Blog http://positivesharing.com/ 

Kui soovite õnnelikumaid töötajaid, on aeg keskenduda kõigele, mis on teie võimuses, et parandada töötajate moraali. Lihtne viis seda teha on külastada veebilehte, mis on loodud Alexander Kjerulfi poolt, kes on autor, esineja ja juhtiv ekspert töökoha õnne teemal.

5. Talent Culture http://www.talentculture.com/

TalentCulture on avatud kogukond, mis uurib töömaailma erinevaid tahke - sotsiaalne ettevõtlus, juhtimine, innovatsioon, karjääristrateegia, HR, värbamine, HR koolitus, talendijuhtimine ja õppimine. Sait väidab, et vaatleb HR maastikku läbi "sõltumatute silmade". Põhimõtteliselt on igaüks oodatud vestlusega liituma ja kõik seisukohad on väärtustatud.

6. The HR blog http://humanresourcesblog.in/

See on ilmselt kõige otsekohesem ja selgema nimega blogi internetis, seega on võimalus, et sa juba tead, mida siit leiad. http://www.hrtechblog.com/

Aga igaks juhuks ütlen, et see on karjäärinõustamise portaal, mis asutati aastal 2011. Eesmärk on väga lihtne - anda lühidaid ja lihtsaid karjääri puudutavaid näpunäiteid, mis aitavad inimestel lahendada oma karjääri ja tööotsimisega seotud probleeme. Blogi on tõesti lihtne ja kerge lugeda, sisu on puhas ja reklaamivaba. Mainivad ära, et erinevalt teistest karjäärisaitidest on veebilehe kirjutajad väga hoolikalt valitud.7. HR Tech blog

Uut tüüpi HR tehnoloogia blogi eesotsas on analüütik ja HR Technology strateeg Sarah Brennan, kes on Accelir’i tegevjuht. Keskendutakse vabale ja erapooletule ligipääsule tarnijatele, analüütikutele ja konsultantidele.

Teemad on peamiselt talentide hankimine(otsimine, värbamine, sisseelamine), talendijuhtimine (karjääri planeerimine, tulemusjuhtimine, sisemine liikumine). HRIS/HRMS, soodustused ja tunnustamine, ärilahendused ja sotsiaalsete võrgustike ja kogukonna juhtimise tooted.

8. Women Of HR http://womenofhr.com/

Otsid naiselikku perspektiiv HRis, ja ainult naiselikku perspektiivi? Kui jah, siis Women Of HR on just sinule. Sait sündis kui kamp HR-naisi sai kokku ja küsis endalt, miks ei ole one-stop poodi asjade jaoks, mis on seotud tulevikuäriga nagu õiglasem sugu seda ette näeb. Ja blogi sündiski.

9. Josh Bersin blog http://joshbersin.com/

Kes siis ei tea Josh Bersinit! Josh kirjutab pidevalt muutuvast ärile orienteeritud õppimisest, HRst ja talendijuhtimisest. Ta on organisatsiooni Bersin by Deloitte asutaja ja juht. Bersin by Deloitte on juhtiv teaduspõhise informatsiooni, võrdlemise, professionaalse arendamise pakkuja. Lisaks pakuvad nad nõustamisteenuseid strateegilises personalijuhtimises, talendijuhtimises, juhtimise arendamises ja värbamises ning korraldavad koolitusi organisatsioonidele.

10. Upsteem arengu blogi www.upsteem.com

Kui sind huvitavad erinevad personali arendamise metoodikad, siis see on parim koht teadmiste hankimiseks.

Blogist leiate ka ülevaade Eesti turul enim kasutatavatest HR toodetest.

Loodan, et leidsid endale midagi meelepärast.

Kui Sul on huvi meie tegemiste vastu, siis võta julgesti ühendust!

Allikas: Upsteem.ee

 

 

Autor: Jüri Siilivask, Upsteem.com tootejuht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456