8. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 põhjust, miks nõustuda minema ootamatule tööintervjuule

Foto: SHRM
Võimalus haarata parem töökoht võib avaneda üsna ootamatult. Pealegi, kui oled parasjagu paremat töökohta otsimas, tundub see märksa keerulisem sellest, kui oled oma tööga igati rahul. Kui sul juba on väljakutseid pakkuv töökoht, on üsna kerge ootamatust tööintervjuust keelduda. Miks peaksid, plaanimata töökohta vahetada, siiski intervjuule ilmuma?

1. Harjutamine teeb meistriks

Kulunud väljend ei vähenda ütluse väärtust. Ka tööintervjuul osalemist peab harjutama, et oleksid valmis ootamatusteks. Olles juba vähemasti mõne aasta tööelu elanud, tead, et tööalaseid vangerdusi tuleb elus ette ning pahatihti on neid raske ennustada. Seepärast peaksidki oma intervjuul osalemist lihvima ka siis, kui hetkel aktiivselt tööd ei otsi.

2. Kes sa oled? 

Sinu tänane intervjueerija võib homme töötada Eesti ihaldusväärseima tööandja heaks. Intervjuul osalemine annab sulle võimaluse luua uusi tutvusi, mis võivad mõne aja möödudes üsna kasulikuks osutuda.

3. Tagasiside 

Ilma igasuguse pingeta saad värbamiskonsultandilt küsida, mis on sinu suurimad nõrkused ja intervjuul tehtud vead. Kaotada ei ole ju mitte midagi, kuna täna sa veel aktiivselt uut töökohta ei otsi. Võita on aga paljugi, sest uut töökohta otsima asudes tuleb saadud tagasiside sulle suuresti kasuks.

4. Avatud uksed 

Võib-olla ei ole pakutav ametikoht just see, mida sooviksid, kuid intervjuul osalemine annab sulle tulevikus lisakaardi, kui kandideerid sama ettevõtte mõnele teisele ametikohale.

5. Läbirääkimised 

Kauplemine on osa tänapäeva tööelust, olgu selleks siis palgaläbirääkimised või muud tingimused, mida soovid parandada. Läbirääkimisoskusi saad proovile panna ja arendada just tööintervjuul osaledes ning see tuleb kasuks ka sinu tänasel ametikohal. Kui su palk on juba pikalt samal tasemel püsinud, siis ehk peaksid arendama oma oskust palgaläbirääkimisi pidada?

Allikas: CV Keskus

Autor: CV Keskus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456