Autor: Personaliuudised.ee • 15. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auto pagasiruumi jäänud turvavarustus ei päästa majakatust parandava töölise elu

Foto: pixabay.com
Tööinspektsioon kontrollis mais 139 ehitusplatsi üle Eesti: tuvastati 540 rikkumist, töö peatati 23 ehitusobjektil ja keelati 18 töövahendi kasutamine.

Ehitusplatside sihtkontrolli käigus hinnati tööohutuse korraldust ehitusplatsidel. Kokku kontrolliti 139 ehitusplatsi, millest vaid 12 objektil polnud ühtegi rikkumist. Enim puudusi tuvastati ehitusplatsi ohutuse korraldamisel ning tellingute paigaldamisel, kus polnud vajalikke piirdeid või olid kandepostid kinnitamata. Samuti puudusid töötajatel sageli vajalikud isikukaitsevahendid.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul saavad probleemid alguse ohutuse alatähtsustamisest ja vähesest hoolimisest. „Kontrolli käigus nägime tihti, et ehitusplatsi koordinaatorid ei korralda piisavalt tööohutusalast tegevust oma vastutusalal,” ütles ta. „Ehitussektori sagedasim õnnetus on kukkumine  tellingult või redelilt. Pea kõiki sarnaseid õnnetusi saaks üsna väheste kulutustega vältida, kui näiteks tellingud korralikult kinnitada ning kasutada vajalikku turvavarustust. Tuletame meelde, et auto pagasiruumi jäänud turvavarustus ei päästa mitmekordse maja katust parandava töölise elu,” lisas Maripuu.

Tööinspektsioon teavitas ehitusplatside sihtkontrollist 724 ehitusettevõtjat. Ehitussektor on kõrge ohuhinnanguga valdkond, mis on Tööinspektsiooni pideva tähelepanu all. Eelmisel aastal toimus ehitussektoris 410 tööõnnetust. Neist kergeid oli 288, raskeid 119 ning surmaga lõppes kolm õnnetust. Käesoleva aasta esimese kuue kuuga on ehitussektoris toimunud 198 õnnetust, neist 147 kergeid, 48 raskeid ning surmaga on lõppenud kolm õnnetust.

Allikas: Tööinspektsioon

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456