Autor: Personaliuudised.ee • 6. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühingud: tööturgude tasakaalustamatus nõrgestab Euroopa Liitu

Foto: pixabay.com
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson kohtub täna Brüsselis Euroopa Ametiühingute Föderatsiooni peasekretäri Luca Visentiniga. Jutuks tulevad muuhulgas Brexitiga päädinud probleemid Euroopa tööturul ja võimalus lülitada tööturu tasakaalustamise küsimused Eesti eesistumise põhiküsimuste hulka.

Petersoni sõnul on näha tendentsi, kus erinevatel referendumitel Hollandis, Suurbritannias ja mujal kannavad just töötajad Euroopa Liidu vastaseid meelolusid tuues põhjuseks tööturul valitseva ebakindluse ja tasakaalustamata sisserände. „Kui me tahame Euroopa Liitu hoida ja hästitoimivana on see minu arvates töötajatele vajalik, ei saa me üle Brexiti ja teiste ebaõnnestunud referendumite juurpõhjusest, milleks on tööturgude olukord,” hindas Peterson.

Ka Euroopa Komisjon on viimasel ajal tulnud välja mitme tööturgu puudutava algatusega alates sotsiaaldialoogi tugevdamisest ja võrdsete töötingimuste tagamisest lähetatud töötajate direktiivis kuni sotsiaalõiguste samba väljaarendamiseni, millele tuginevad Euroopa Liidu soovitused tööturgude arendamiseks.

„Kas ja millises sõnastuses tulevad ametiühingud välja Eesti eesistumise ühe prioriteetse teema osas, selgub lähinädalatel, kui on peetud konsultatsioone Eesti ja Euroopa partneritega,” lisas ametiühingujuht. Peterson kohtub Brüsselis ka Slovakkia ja Malta ametiühingujuhtidega, kes jagavad oma kogemusi EL Nõukogu eesistumiseks ettevalmistamisest.

Allikas: Eesti Ametiühingute Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456