Autor: Helen Roots • 8. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverents Palga Päev 2016. GALERII!

Palga Päev Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses
Foto: Raul Mee
Eile, 7. septembril toimus Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses taas konverents Palga Päev, mis keskendus palgaturul toimuvale ja muule palgaga seonduvale.

Üks Palga Päeva konverentsi teemapüstitusi oli küsimus, kuhu poole kaldub palgamull. Kas sel on veel ruumi paisuda või on oodata peatset lõhkemist? Või tõmbub mull sisinal kokku tagasi ja suurem kahju jääb sündimata?

Riigikogu liige Maris Lauri tõdes, et praeguse olukorra ja möödunud masu vahel võib küll teatavaid paralleele tõmmata, ent see pole siiski sama. Lauriga nõustub ka SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor, kes leiab, et meie 8-protsendiline majanduskasv on väga kiire. Ta toob näite, et kui buumi ajal tõusid palgad viiendiku võrra ja oli tohutu inflatsioon, siis praegu jääb rohkem raha kulutamiseks, kuna hinnad on langenud.

Konverentsi teemadering hõlmas peale palgastatistika ka olukorda laiemalt: mis motiveerib töötajat ning missugused on levinud ja missugused vähem levinud soodustused töökohal (Ilmar Põhjala, Fontes; Ivo Suursoo, Columbus Eesti, kuidas värvata korraga suurt hulka inimesi (Ulvi Parksepp, Hilton) ja missugune näeb välja suurettevõtte motivatsioonipoliitika (Terje Kuusik, Telia). Maksu- ja tolliameti tegevusest andis ülevaate Rivo Reitmann ning palgavaidlustest tööõiguse jurist Heli Raidve.

Valikuga eilsete esinejate ettekannete kokkuvõtetest võid tutvuda siin:

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Ilmar Põhjala, Fontese konsultant-analüütik

Maris Lauri, riigikogu liige

Rivo Reitmann, MTA teenindusvaldkonna juht

 

NB! Leia ennast ja kolleege allolevast mahukast galeriist (129 fotot, autor Raul Mee)!

Foto: Raul Mee
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456