Autor: Personaliuudised.ee • 14. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamsar: riigitöötajate arvu vähendamisel tuleb nüüd astuda järgmine samm

Foto: Andras Kralla
Valitsussektori töötajate arv on aastaga vähenenud 1500 inimese võrra. See on tubli tulemus, ent nüüd tuleb astuda järgmine samm, kommenteerib Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar.

„Enamik valitsusasutusi on töötajate vähendamisega hästi hakkama saanud. See, mis on võimalik lihtsamate administratiivsete muudatustega ära teha, on tehtud. Nüüd tuleb minna julgelt edasi ja mitte enam püüda teha samu asju sama arvu inimestega, vaid võtta ette järgmine samm: millised on need asjad riigis, mis võiks tegemata jätta või delegeerida.  Üle tuleks vaadata ka poliitikakujundamise tööprotsessid, kas ja kus on võimalik töötajate ajalist ressurssi kokku hoida,” ütles ta.

1500 töötaja mõju erasektorile on Tamsari sõnul pikas perspektiivis tilgake merre. „20 aasta pärast on meil enam kui 100 000 erasektori töötajat vähem kui täna, mis tähendab, et ka makse laekub vähem ja meil tekib raskusi riigi avalike teenuste, nagu meditsiin ja haridus, samal tasemel pakkumisega. Inimesi on vaja,” ütles Tamsar. „Eesti Tööandjate Keskliit näeb siin lisaks avaliku sektori töötajate hulga vähendamisele, töövõimereformile ja vanemaealiste tööturule toomisele siin ühte vajalikku sammu ka välistööjõu senisest suuremat kasutuselevõttu. Arvestades, et Eesti konkureerib välistööjõu pärast meist palju rikkamate ja paremate kliimaga riikidega, siis tuleb poliitikutel muuta suhtumist 180 kraadi: peame muutuma aktiivseks värbajaks ja kutsuma siis inimesi kogu maailmast, kes tahaksid siin töötaja ja väärtust luua, samas muidugi meie kultuuriruumiga arvestades.”

Allikas: Eesti Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456