Autor: Personaliuudised.ee • 5. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Recrur – Eesti esimene e-värbaja (lisatud galerii!)

Üks raskemaid ja ajamahukamaid ülesandeid on vastata kandideerijatele, kes ei osutunud valituks, kuna on saatnud oma CV kandideerimiseks kehtestatud reegleid või pakkumises esitatud nõudeid eirates.
Foto: pixabay.com
Eile hommikul toimus Tallinna Teaduspark Tehnopolis hommikuseminar „Värbamine moodsas ühiskonnas”. Sündmuse eesmärk oli avada moodsate värbamistehnikate ja -trendide tausta ning rääkida sellest, kuidas käepärase värbamistarkvara kasutuselevõtt personalitöö keerukamaid ja ajamahukamaid väljakutseid leevendab.

Lakkamatu tööjõunälg

Värbamine on iga ärilise ettevõtmise hädavajalik osa, mida tuleb teha läbimõeldult ja tähelepanelikult. Ajakriitilises ja sotsiaalsetest võrgustikest sõltuvas maailmas, kus kõik on pidevas muutumises ja liikumises, on õigete inimeste leidmine aina keerukam, ajamahukam ja vastutusrohkem ülesanne.

Koostöös Eesti personalijuhtide ja värbajatega avastas tarkvaraarendusettevõte Ignite vajaduse funktsionaalse e-värbaja järele. „Areneva Eesti IT-ettevõttena otsime pidevalt tarkvaraarendajaid. Viimastel aastatel on personalivalik eri kanalite tõttu silmanähtavalt suurenenud. Personaliprotsessi juhtimine ja informatsiooni haldamine eri asukohtades pole mitte ainult ebamugav, vaid ka aeganõudev. Me kontakteerusime mitme värbajaga, kelle tagasiside näitas, et sama probleem segab ka nende tööd,” seletas Ignite OÜ personalijuht Marit Alaväli projekti tagamaid.

Töö tulemusena sündis personaliprotsesse lihtsustav süsteem Recrur, mis kergendab töömahtu kuni 20% võrra ja pakub meelerahu, et ükski oluline detail ei jää kahe silma vahele.

Moodne värbamisprotsess

„Minu jaoks on personaliotsingut tehes üks raskemaid ja ajamahukamaid ülesandeid vastata kandideerijatele, kes ei osutunud valituks, kuna on saatnud oma CV kandideerimiseks kehtestatud reegleid või pakkumises esitatud nõudeid eirates. Lisaks võtab palju aega eelvaliku tegemine ja keeleoskuse kontroll,” räägib AS Estiko-Plastari personalijuht Anne Ladva oma töö keerukaimatest aspektidest, mida sobilik tehnoloogia võiks aidata kergendada.

Ignite’i uus ja intuitiivne süsteem on Eestis unikaalne. Selle rakendused aitavad nii töökuulutusi luua ja avaldada kui ka tööintervjuusid planeerida ja värbamisprotsesse korraldada. Mis kõige tähtsam –  kui informatsioon on korra süsteemi sisestatud, jääb see arhiveerituks ja ka edaspidi lihtsasti kättesaadavaks. „Kuna meie ettevõttes töötab üle viiesaja inimese ja liikuvus on üsna suur, tuleb säilitada ja turvaliselt hoiustada personaliandmeid nii nende inimeste kohta, kes siin töötavad, kui ka potentsiaalsete uute töötajate ja inimeste kohta, kes on varem siia tööle kandideerinud,” selgitab Express Post AS-i personalijuht Anu Ulp nõudlikku tööprotsessi. Ta lisab, et veebipõhine personali haldamise tehnoloogia, mis aitab aega säästa ja sobivaid personaliotsuseid kvaliteetsemalt teha, on igati põhjendatud.

Tänapäeval leiab nii tööandjaid kui tööotsijaid väga erinevatest kanalitest. Redeem Nordics OÜ personalijuht Reet Treial ütleb, et üks keerukamaid personaliotsingu väljakutseid on toimetamine eri andmebaasidega, erinevate sotsiaalmeedia kanalite ja teenusepakkujatega. „Tihti tuleb sama infot korduvalt eri süsteemidesse sisestada, kusjuures süsteemi parameetrid ja/või nõuded võivad olla seinast seina. Kui värbamissüsteem suudaks hallata tegevusi eri kanalites, et saaksime oma pakkumisi võimalikult laialt levitada ja korduvaid tegevusi vähendada, võtaksin selle kasutusse,” tunnistab Reet.

On ilmne, et personalijuhtide ja värbajate ettekujutus tehnoloogiliselt kõige raskemini tehtavatest ülesannetest on individuaalne ja erinev. Üks on kindel – paindlik ja spetsiifilisi vajadusi täitev värbamissüsteem täidab olulist tühimikku personalitöö maastikul, sest olemas on nii nõudlus kui ka vajadus.

Miks kasutada Recrurit?

Marit Alaväli ütleb, et Recrur pakub erinevaid pakette, mis aitavad hallata tööjõu kontaktibaasi, jälgida käimasolevaid projekte, hoida silma peal töövoogudel ja seda kõike ühes kohas ning tähtsat infot ja aega kaotamata. Ta lisab, et tegemist on lihtsasti kasutatava tööriistaga, mis likvideerib igasuguse taustamüra.

Värbamisprotsesse lihtsustav innovaatiline süsteem Recrur lubab töömahtu kergendada kuni 20% võrra ja likvideerida ebavajaliku taustamüra. Selle rakendused aitavad ohjata personali andmebaasi, jälgida käimasolevaid konkursse ja projekte, hoida silma peal töövoogudel ning teha seda kõike ühes kohas, infot ja aega kaotamata. Mis kõige tähtsam – süsteem on paindlik, kasutajate individuaalseid eelistusi järgiv ning personalitöö maastikul toimuvaid trende järgides pidevalt arenev ja täienev.Moodsatele meetoditele üles ehitatud värbamissüsteem, mis aitab efektiivselt personaliotsingu ja -juhtimisega seonduvaid protsesse ohjata ning parimate talentide eest võistelda, viib tööjõu leidmise võimekuse täiesti uuele tasemele.

Süsteemi saab tasuta proovida ja katsetada aadressil http://recrur.com/

Marit Alaväli, Ignite
Foto: Liis Reiman
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456