Autor: Personaliuudised.ee • 13. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

7 põhjust ettevõtjale, miks kulutada aega koolides õpilastega kohtumistele

Foto: pixabay.com
Möödunud nädalal külastas aktsiooni „Ettevõtlikkus kooli” raames koole üle Eesti 103 ettevõtjat ja tippjuhti, kes rääkisid oma lugu ja jagasid nii edu kui ka ebaõnnestumise õppetunde ligi 5000 õpilasega.

Taxify asutaja Martin Villig: Olles oma elus käivitanud kuus ettevõtet, pean oluliseks õpilaste maailmavaadet avardada ja tutvustada ettevõtluse kui ühe võimaliku karjäärivaliku võimalusi ja riske. Mind ennast on inspireerinud teiste ettevõtjate räägitud edulood või läbikukkumised, millest igaühest on palju õppida.Baltika üks omanikke ja mitmete Eesti moebrändide kaasasutaja Maire Milder: Ühelt poolt usun, et ettevõtjate lood annavad noortele võimaluse aru saada, et unistuste nimel tasub tegutseda. Teisalt toovad noorte siirad, samas nii lihtsad küsimused sind ennast tagasi lihtsate algtõdede juurde. Näiteks küsisid Merivälja kooli 6b klassi õpilased minu käest, kuidas teha suuri otsuseid, mis pöördumatuina tunduvad. Minu nõu nii noortele särasilmadele kui ka meeldetuletus endale on see, et selliste otsuste tegemisel tuleks iseendaks jääda ja keskenduda sellele, mis silma tõeliselt särama paneb.AS Pipelife tegevjuht Anti Orav: Rahaliste toetuste asemel koolinoortele oma ajast tükikese eraldamine ja kogemuste jagamine loob minu arust rohkem väärtust, sest aitame neil sel moel silmaringi avardada ja eluliselt üliolulisi otsuseid langetada.IT-ettevõtte Helmes omanik ja juht Jaan Pillesaar: Noorte hakkajate inimestega reaalse elu juhtimis- ja investeerimiskogemuste arutamine ühiskonna aitamiseks üks tõhusamaid viise. Tore on näha, et noored küsivad häid sisulisi küsimusi ja teevad märkmeid. Ehk siis tulevad nii edaspidi ka edulood.AS-i Büroomaailm omanik ja juht Jüri Ross: Pean oma kohustuseks aidata noortel julgelt mõelda ja kindlasti ka tegutseda oma ettevõte loomisel. Ettevõtjaks ei sünnita, vaid ettevõtjaks õpitakse ja õpilasfirma loomine on selleks parim tee. Eesti tulevik sõltub sellest, kui palju ettevõtliku meelelaadiga inimesi siin tegutseb.Jaan Naaber, ettevõtte Neway partner: Kui ma kooli ajal tundsin puudust tundidest, kus õpetajateks oleks oma kogemusi ja lugu rääkivad ettevõtjad, siis nüüd saan ma ise selles rollis olles anda parima, et see vahetu kogemus oleks inspireeriv ja julgustav.Ettevõtja Ville Jehe:  Noortel on oluline oma elu tähtsaimate valikute eel kuulda praktikute lugusid nende kujunemisloost – kuidas tänased ettevõtjad maailma noorena kogesid ja kuidas see kõik nii läks. Kui ise hakkab ettevõtjaks neist noortest vaid väiksem osa, siis ettevõtjatega puutuvad nad oma tulevases tööelus kokku niikuinii. See tähendab, et igasugune kokkupuude ettevõtlusmaailmaga on praktilise elu jaoks kasulik. Seda enam, et ettevõtlikkust läheb elus vaja igaühel.

„Ettevõtlikkus kooli” toimus teist aastat järjest ja selle korraldajad on Eesti Tööandjate Keskliit, Teenusmajanduse Koda, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, SA Tuleviku Kool, Startup Estonia ja KredEx. Eelmisel aastal külastas aktsiooni raames koole 71 ettevõtjat ja tippjuhti. Korraldajate eesmärk on aktsiooni aasta-aastalt kasvatada ja jõuda ettevõtjate isiklike lugudega igasse Eestimaa kooli.

Allikas: Eesti Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456