Autor: Personaliuudised.ee • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praktikakonkursi finalistid: küsimuste esitamist ei maksa häbeneda

Noorte hinnangul kuuluvad praktika edu valemisse muuhulgas huvi valdkonna vastu, initsiatiivikus ja julgus esitada küsimusi.
Foto: Joonas Sildre
Eesti Tööandjate Keskliidu parima praktikandi konkursi „Praktik cum Laude” finaali jõudis seitse säravat noort, kelle hinnangul kuuluvad praktika edu valemisse muuhulgas huvi valdkonna vastu, initsiatiivikus ja julgus esitada küsimusi.

Saku Õlletehas AS-is toidutööstust ja tootearendust praktiseerinud Sten Sild ja Stora Enso AS metsanduspraktikant Juhan Püü soovitavad noortel valida praktikakoht vastavalt reaalsele huvile. „Praktika sooritamisel tuleb seda huvi üles näidata, olla töökas, kohusetundlik ja sotsiaalne ning alati küsida, kui miski jääb arusaamatuks. Lisaks soovitan enne praktikat ennast praktikaettevõtte tegevusalaga kurssi viia,” rääkis Sten.

Ka Rimi Eesti Foods AS müügitöö praktikant Kaidi Parv rõhutab entusiasmi ja initsiatiivi olulisust, aga ka töörõõmu tähtsust. „Praktika on edukas, kui see valmistab rõõmu ja noor peab meeles, et kõik õpitu ja kogetu on parema tuleviku nimel. Ka aktiivne suhtlus kaastöötajatega on väga oluline,” kommenteeris Kaidi.

RMK metsamajanduspraktikant Marili Laas toonitab aga eeltöö olulisust. „Enne praktikale minekut tasub selgeks mõelda, kuhu praktikale minna ja miks just sinna. Niisamuti tasuks mõtestada praktika eesmärk ja ootused praktikale. Ka mina soovitan teha praktikaorganisatsiooniga eeltutvust, et esitada juba praktikal olles asjakohaseid küsimusi ja jätta endast juhendajale hea mulje,” soovitab Marili.

OÜ Promodernis rätsepatöö praktikant Zinaida Popova innustab olema julge. „Soovitan alati küsida, kui miski jääb arusaamatuks. Ainult niimoodi saab teha oma tööd õigesti ja ühtlasi aitab see arengut kiirendada,” rääkis Zinaida.

Nurme Production OÜ inseneripraktikant Egle Kadastik soovitab aga enda jaoks mõtestada ka tüütuna tunduvad praktikaülesanded. „Mina püüdsin praktikal kõike tehes endast maksimumi anda ja seda ka selliste ülesannete puhul, mis polnud kõige meelepärasemad. Kõige ebameeldivamad tegevused on need, milles me pole kõige tugevamad. Nendega tegeledes saab ka nõrgemaid külgi arendada,” arutles Egle.

„Praktik cum Laude” konkursi võitjad selguvad 17. oktoobrini kestva Facebooki-hääletuse ja seejärel koguneva hindamiskomisjoni otsuse tulemusena. Oma lemmikpraktikandi saab välja valida ja tema poolt hääletada siin

Parimaid praktikante tunnustatakse kahes kategoorias - parim praktikant kutsehariduses ja parim praktikant kõrghariduses. Konkursi hindamiskomisjoni kuuluvad Eesti Tööandjate Keskliidu, Haridusministeeriumi, erialaliitude ja Businessi Schooli esindajad. Parima praktikandi tunnustuse saanud õppurid saavad auhinnaks Estonian Businessi Schooli karjäärinõustamise ja võimaluse läbida omal valikul kursus (kuni 6EAP), mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu. Võitjad kuulutatakse välja 25. oktoobril.

„Praktik Cum Laude“ konkurss on pilootprojekt, mille Eesti Tööandjate Keskliit korraldab koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Rõiva-ja Tekstiililiidu ja Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liiduga. Projekti toetab Euroopa Sotsiaalfond. Lisainfo kampaania kohta on leitav Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel ja „Praktik Cum Laude“ Facebooki lehel.

Allikas: Eesti Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456