17. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nüüd sa näed mind ehk mustkunst GoWorkaBiti moodi

Kei Karlson, GoWorkaBiti kaasasutaja ja müügijuht
Foto: GoWorkaBit
Kas mäletate oma viimast poeskäiku? Mida te enda ümber nägite, keda märkasite ja mida mõtlesite? Mina enda oma mäletan: see oli ühes Tartu Konsumis, kuhu ma üldiselt ei satu, sest see ei jää mulle tee peale. Ma kõndisin sellest kiiresti läbi nagu ikka, ladusin korvi täis, kuulasin terve aja Spotifyst muusikat, vahetasin lastega WhatsAppis paar sõnumit ja võtsin ainult korraks klapid peast, et kassas viisakas olla ja kuulata, mida minult küsitakse.

Ma hakkasin selle peale mõtlema pärast seda, kui tähistasime GoWorkaBitis rahvusvahelist tööampsu päeva oma tiimiga eri ettevõtetes tööampse tehes.

Meie arendaja Siim, kes oli Prismas kala pakkimas ja teenindussaalis abiks, ütles, et ta ei ole kunagi märganud, et Prismas töötab nii palju inimesi teenindussaalis. Paigutavad kaupa, koristavad, abistavad klientidel asju kiiremini üles leida jne. Kümned inimesed, keda ta märkas alles siis, kui oli ise üks neist. Alates eilsest ta märkab neid.

GoWorkaBiti tehnoloogiajuht Ethel oli tööampsul Omnivas. Tema jaoks tegid selle kogemuse kõige vahvamaks inimesed, kes seal töötasid, ja muidugi ka teadmine, mis tema kirjade ja pakkidega enne juhtub, kui need temani jõuavad. Etheli sõnul ei olnud ta kordagi mõelnud pakki saades, kes on need inimesed, kes peavad välja mõtlema, kuidas nt tema erisuurusega pakk tema koduaadressile toimetada. Kes sellele sildid kleebib ja kes selle õigesse kohta toimetab? Nüüd ta teab, kes need on.

Ma tegelikult olen ju märganud (näinud) kunagi kõiki teenindajaid ja inimesi, kes poes töötavad. See oli paar aastat tagasi, kui ma ise Comarketis tööampsu tegin. Pärast seda nägin neid inimesi mitu kuud hoopis teise pilguga, kuid siis kadus see võime kuhugi ära – ma tahaks isegi kirjutada supervõime, sest tundub, et selle erakordse oskuse annab teatud ajaks üks tööamps.

Eestis korraldatakse kampaaniat „Kiida teenindajat” – ma ausalt öeldes kahtlen, kas see töötab sama hästi, kui olla ise üks päev nende inimestega koos seda sama tööd tegemas. Pärast rahvusvahelist tööampsu päeva ja proovides kõik erinevaid teenindusega seotud töid, tahame meie igatahes kiita kõiki teenindajaid ja öelda, et nüüd me näeme teid. Te olete suurepärased!

Allikas: GoWorkaBit

Autor: Kei Karlson, GoWorkaBiti kaasasutaja ja müügijuht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456