Autor: Personaliuudised.ee • 21. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maris Lauri: kindlustagem, et iga soovija saaks võimaluse digioskusi arendada ja tööelus edukas olla

Foto: Raul Mee
Eile Brüsselis toimunud kõrgetasemelisel hariduse, koolituse ja noortevaldkonna foorumil osalenud haridus- ja teadusminister Maris Lauri ütles, et tänapäeval ei ole IT kasutamine õppetöös enam küsimus iseeneses, vaid oluline on see, mida IT abil õpitakse ja kuidas neid oskusi kasutatakse tulevikus tööelus.

„Digiteerumine muudab senist töömaailma ja uute oskuste omandamine hariduses on oluline tuleviku tööelus konkurentsivõime tagamiseks. Prognoosi järgi on 2025. aastaks 90 protsenti arenenud maailma elanikkonnast internetikasutajad. See seab õpetajatele, koolitajatele ja lapsevanematele olulise rolli digioskuse täiendamise või ümberkujundamise toetajana. Enam ei räägi me ka vaid tavapäraste IT-vahendite kasutamisest, vaid nt ka robootika kasutamisest õppimises, sest sellega seonduv programmeerimine aitab arendada arendada loogilist mõtlemist,” ütles minister Maris Lauri foorumi paneeldiskussioonis.

Minister rõhutas, et laste digioskuste arendamine peab olema süsteemne ja hästi juhitud, seejuures ei tohi kõrvale jääda ka muud olulised oskused. Samal ajal seisame vastamisi ka uute väljakutsetega, nagu küberkiusamine, internetisõltuvus, radikaliseerumise ilmingud ja andmete kaitse. Neile riskidele maandamiseks on aga vajalik nii õpetajate kui lapsevanemate koostöö, et noortele neid ohtusid paremini teadvustada.

Hariduse, koolituse ja noorte foorum toob iga-aastaselt Brüsselisse kokku üle mitmesaja avaliku, era- ja kolmanda sektori organisatsiooni esindaja üle Euroopa. Foorumi paneeldiskussioonis osalesid lisaks minister Maris Laurile ka haridus-, kultuuri-, noorte- ja spordivolinik Tibor Navracsics, Euroopa Parlamendi kultuurikomisjoni asejuhataja Andrea Bocskor, Malta hariduse- ja tööhõiveminister Evarist Bartolo ja tööhõive peadirektoraadi peadirektor Michel Servoz. Foorum on osa ettevalmistustest Eesti Euroopa Liidu eesistumiseks 2017. aasta teisel poolel.

Vaata galeriid SIIT!

Allikas: haridusministeerium

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456