28. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa tööohutuse ja töötervishoiunädala fookuses on tööjõu vananemine

Maret Maripuu: Aastaks 2030 moodustab mitmes Euroopa riigis üle 55-aastaste töötajate osakaal kogu tööjõust 30 protsenti.
Foto: pixabay.com
Käesoleval nädalal on tähitatud üleeuroopalist tööohutuse ja töötervishoiu nädalat, mille eesmärk oli pöörata tähelepanu tööjõu vananemisega seotud tööohutusele ja -tervishoiule. Teavitusnädala raames toimusid töökeskkonnaalased filmiõhtud Tallinnas ja Tartus ning seminar, millega tähistati juba 18. töötervishoiupäeva.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul tähendab elanikkonna vananemine, et ka töötajaskond on eakam. „Aastaks 2030 moodustab mitmes Euroopa riigis üle 55-aastaste töötajate osakaal kogu tööjõust 30 protsenti. Sellega seoses on oluline tagada, et töökohad oleksid turvalised ja tervislikud igas vanuses töötajale,” rääkis Maripuu. „Sel aastal keskenduski Euroopa tööohutuse ja töötervishoiu nädal jätkusuutlikule tööelule ja võimalustele, mis kaasnevad eakamate töötajate palkamisega,” lisas Maripuu.

Ühtlasi tähistas tööinspektsioon Euroopa nädala ajal juba 18. töötervishoiupäeva, mis tänavu keskendus tervisekontrollile ja töövõime säilitamisele. Töötervishoiupäevale pühendatud seminaril arutleti, kuidas muuta töötajate tervisekontrolli kohustus vajaduseks, ning selgitati tervisekontrolli tähtsust. Lisaks anti ülevaade, kuidas ennetada töökeskkonnast tingitud luu- ja lihaskonna vaevusi ning milliste vahenditega saab panustada töövõime säilitamisse. Tööinspektsioon andis välja ka 2016. aasta parima praktika auhinnad.

Lisaks huvitavatele loengutele oli töötervishoiupäeval avatud ka minimess, kus osalesid terviskontrolli, ergonoomia ja tööfüsioteraapia teenuse osutajad. Minimessi peaeesmärk oli kokku viia töötervishoiuteenuse pakkujad ja selle kasutajad.

Üleeuroopaline tööohutuse ja töötervishoiu nädal on osa Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri kampaaniast „Tervislikud töökohad sõltumata east”, mille eesmärk on edendada jätkusuutlikku töötamist ja tervena vananemist tööelu algusest saati. Rõhk on ennetamisel, heade tavade jagamisel ja koostööl erinevate osapoolte vahel. Eestis on kampaania rõhuasetus tervisekontrolli tähtsusel.

Kampaania „Tervislikud töökohad sõltumata east” kohta leiab infot SIIT ja SEALT.

Allikas: Tööelu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456