Autor: Personaliuudised.ee • 7. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurima tööturu- ja palgauuringu fookuses on lisatasud, töötajate ootused tööandjatele ja iseseisvus töökorraldusel

Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder
Foto: Meeli Küttim
Täna, 7. novembril algab Palgainfo Agentuuri ja partnerite igasügisene tööturu- ja palgauuring, mille fookuses on seekord lisatasude teenimise võimalused, töötajate ootused tööandjatele ja iseseisvus töökorraldusel.

„Selle aasta kevadel korraldatud uuringu tulemused näitasid, et üle poole töötajatest (52%) ei ole rahul lisatasude teenimise võimalustega. Rahulolematuse üks põhjus on piiratud võimalused lisatasu teenida – aprillis ainult põhipalka saanud töötajate hulgas oli lisatasu teenimise võimalustega rahulolematuid 61%. Samas ei olnud kolmandik (33%) lisatasu saanutest samuti sellega rahul,” ütles Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder.

„Seekordses uuringus vaatamegi lähemalt, milliseid lisatasusid makstakse, mille alusel neid arvestatakse ja mis võib olla töötajate rahulolematuse taga,” lisas Seeder.

Uuringu keskmes on ka töötajate ootused tööandjatele: milliseid organisatsioone võimalusel eelistatakse, millised väärtused on erinevatele töötajatele olulised tööandja valikul. Samuti uuritakse, kuivõrd oluline on töötajate jaoks iseseisvus töökorraldusel, sh oma tööaja ja -koha üle otsustamisel. Eraldi küsimused puudutavad kaugtööd – kui paljudele töötajatele seda võimaldatakse, kas ja miks soovivad töötajad aeg-ajalt kontorist väljas töötada. 

Palgainfo Agentuur küsitleb tööandjaid, töötajaid ja tööotsijaid kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Tavapäraselt osaleb küsitlustes üle 10 000 töötaja ja üle 300 organisatsiooni esindaja. Agentuuri uuringud on osalejate arvult kõige suuremad tööturu- ja palgauuringud Eestis.

Küsitlusele saab vastata novembrikuu jooksul eesti ja vene keeles Palgainfo Agentuuri veebilehel www.palgainfo.ee

Otselink töötajate ja tööotsijate ankeedile on SIIN.

Uuringu esmased tulemused avaldatakse 19. detsembril 2016, põhjalik kokkuvõte ilmub 23. jaanuaril 2017. Uuringus osalemine on tasuta, samuti on uuringu peamised tulemused osalejatele tasuta.

Uuringus osalejatele on auhinnad välja pannud ESTONIA Resort Hotel & Spa 4*, Loodusvägi, MuaMua Studio, Prisma Peremarket, Saku Õlletehas ja Viking Line.

Uuringu partnerid on Eesti suurim tööportaal CV Keskus, tööandja turunduse agentuur Brandem, personalitöö teenuseid pakkuv HR factory, Targa töö ühing ning Tartu Ülikooli majandusteaduskond.

Lisainfo:  

Kadri SeederPalgainfo Agentuuri juht[email protected]

5093039

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456