18. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onboarding ehk kuidas uut töötajat südamlikult vastu võtta

Foto: Kersti Vannas, Instar EBC
Uue inimese töölevõtmine ei lõpe kandideerimisprotsessi lõpu ja jaatava vastusega, uus töötaja on vaja ka n-ö pardale võtta ja teda sisseelamisel toetada. Kuidas seda tehes ka ettevõtet brändida?

Pärast pikka värbamisprotsessi on lõpuks õige töötaja üles leitud ja ta alustab oma esimest tööpäeva. Selleks, et uus kolleeg end ettevõttes võimalikult hästi tunneks, kasutavad paljud ettevõtted check list’i ehk kontrollnimekirja, mis võimaldab planeeritud tegevustel paremini silma peal hoida:

uuele töötajale isiklikult vastu minek;töö- ja puhkeruumide näitamine;kolleegide ja meeskonnaga tutvumine;ettevõtte kultuuri tutvustamine;võtmete, uksekaartide jmt üleandmine;ametijuhendi ja ootuste seletamine;uue töötajaga koos lõunatamine.

Uus töötaja märkab iga detaili, ta ei tea veel täpselt, kuidas on uues ettevõttes kombeks käituda ja millele suuremat tähelepanu pöörata. Eriti põnevil on ta oma töökoha pärast. Järgmine hetk võib otsustada nii mõndagi.

Uus töötaja jõuab oma laua juurde. Mida ta sealt ees leiab? Hunniku pabereid täitmiseks? Esimesed kaustad tööülesannetega? Või hoopis kimbu lilli? Tahvli šokolaadi? Firma logoga T-särgi ja pastakad? Uue töötelefoni? Just sellest hetkest algab ka tööandja sisemise brändi loomine. Kuidas sa tahad, et su töötaja oma esimest tööpäeva mäletaks, milline seos tal ettevõttega tekiks?

CactusSofti blogi on kokku kogunud kümne rahvusvahelise atraktiivse ettevõtte sisse seatud töökohta, mis näitavad kuidas need firmad oma töötajaid esimesel päeval vastu võtavad. Vaata pildigaleriid SIIN.

Kuidas võetakse teie ettevõttes vastu uus inimene ja toetatakse tema sisseelamist?

Allikas: Instari blogi

Autor: Kadri Siirman, Instar

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456