25. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monogaamsus või hoopis üheöötöösuhe?

Ühetöösuhe
Kas ka tööelus võib esineda ühe(t)öösuhteid või on monogaamia juba tööelu DNA-sse sisse kirjutatud? Stand-up-koomik Mikael Meema seletab asja lihtsalt lahti

Elu on jube kiireks ja kaootiliseks muutunud. Tuisuse ilma käes näeb lumehelvestest rohkem välkumas valgeid nutiseadmete tulesid, korraga on ikka mitu vestlust ja rauda tules. Kirju-sõnumeid sajab sama võimsalt nagu Harry Potterile korstnast kutseid Sigatüükasse. Selles progressiivses müras on muutunud ka meie endi jaoks definitsioonid suhetest, kohustustest, elust üldiselt – korraldus on hoopis teine.

Nii oleme näiteks täiesti edasi liikunud kunagistest arusaamadest, et üheöösuhted on halvad, sul võib aega olla ainult väga väheste inimeste jaoks ja mida iganes. Aktsepteerime seda, et korraga koolis käies ja tosina hobiga tegeledes on aeg igale indiviidile tähtis ressurss, mida ta kasutab oma äranägemise järgi. Kui keegi ütleb sulle, et tal lihtsalt pole praegu tõsiseks suhteks aega ja ta sirvib parem igal nädalavahetusel kiiresti mõnest äpist endale sobivad kandidaadid, kellega öö mööda saata, siis see on normaalne. Ilma igasuguse sarkasmita – arusaadav, you do you. Võta seda kui Rimi salatit – paned, mida tahad. Sellesse plastikust salatikarpi, noh.

Samas hakkasin mõtlema: miks me ei võiks töösse samamoodi suhtuda? See ei pea ju olema kiriklik laulatus ühe ametiga eluks. Miks sa pead ainult ühe töökohaga monogaamses suhtes olema? Kas ka see osa elust ei võiks mahutuda mugavalt kõige muu ümber? Meil on võimalus viibutada vetsupoti peal istudes teiste inimeste nägusid vasakule-paremale – moodne karikakramäng –, armastan, ei armasta, veedaks öö, ei veedaks. Jube pull oleks ju samamoodi tööotsi vaadata. Tead, et sul on näiteks neljapäevast laupäevani kalendris vaba auk, võtaks väikse tööampsu. Viskad ruttu pilgu peale – seda ei oska teha, seda ei taha teha, aga kolm päeva kuskil tegevust X? Seda ma oskan! Swipe right, teeme ära. Aga mitte nagu see vabatahtlik koristamise kampaania. Sulli oleks ka vaja teenida!

Ja kui sa alustad pühapäeval väsinud näoga koduteed – juuksed sassis, eilne meik näos laiali läinud, kontskingad näpus … või kuidas iganes keegi pärast kolme päeva tööd välja näeb, onju ... siis oleks tore, kui bussis vanatädid ei raputaks pettunult pead ega pomiseks midagi hukas nooruse kohta. „Oi jummel, omal ajal me olime ikka truud oma ühele töökohale, ei olnud mingit sirtsutamist sinna-tänna, mingit töösarvede mahajooksmist, kuhu sääne asi kõlbab!” Kuule, tõmba oma peas surisevale opsüsteemile uuendused peale, see ongi tulevik!

Muidugi, väga tore on leida suhe, kus sulle meeldib töö ja tööandjale sina, aga rutiin tapab igasuguse romantika. Ikka hakkad veidi kõrvale vaatama, et kurat, samas seal on päris seksikad töötunnid, palju pringimad kohustused kui minu praegusel. Ja kuigi blondidega pidi vahvam olema, siis äkki ma tahaks proovida pimedas, mitte valges töötada? Tekibki see „sorri, asi pole sinus, vaid minus” olukord. Aga lahkuminekud on nõmedad mõlemale poolele, proovime äkki eos juba sellist semud-kes-teevad-natuke-koos-tööd-formaati?

Kindlasti pole see kõigile, aga olgem avatud. Proovime uusi asju ja kaotame vanad stigmad. Ärme vaata altkulmu nendele vabadele suhetele, kus inimesed võtavad lihtsalt tööampsu ja hullavad järgmisel nädalal juba uue juures.

Allikas: GoWorkaBiti blogi

Autor: Mikael Meema, GoWorkaBit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456