Autor: Personaliuudised.ee • 30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töökohapõhine õpe on kiireim võimalus tööpuuduse vastu võidelda

Foto: GraphicStock
„Töökohapõhist õppevormi nähakse kogu Euroopas kui kõige kiiremat võimalust noorte tööpuuduse vastu võidelda ning tööjõu ümberõpet korraldada,” rõhutas haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja Helen Põllo konverentsi „Töökohapõhine õpe – tööandja võimalus” avamisel.

„Meil on viimase pooleteise aasta jooksul töökohal õppima asunud üle 1100 õppuri – see on olnud hea proovikivi, kuidas viia kutsekoolide ja ettevõtete tegelik koostöö uuele tasemele,” ütles Helen Põllo. „Peame oleme valmis otsima parimaid mudeleid, mis just meil siin ja praegu toimiksid, näiteks proovime ka kutsekeskharidusõpet töökohapõhises vormis. Kuna õpipoisi keskmine vanus on Eestis 35 aastat, siis püüame leida viise, kuidas koos tööandjatega kaasata programmi rohkem noori,” loetles Põllo eesseisvaid eesmärke.

Tänasel konverentsil seatigi fookus töökohapõhise õppe praktilistele näidetele. Saksamaa on maailmas tuntud kui väga tugeva kutseharidussüsteemiga riik ja neid teadmisi soovitakse ka üha enam Eestisse tuua. Konverentsil esinesid teiste hulgas Matthias Döbler Berliini Infotehnoloogia ja Meditsiinitehnika Kutsekoolist, Sandra Kober Berliini Radisson Blu Hotellist, Markus Süßmann firmast Danpower GmbH, Florian Schröder Saksa-Balti Kaubanduskojast, Riina Veidenbaum Ida-Viru Kutsehariduskeskusest jt.

Töökohapõhine õpe ehk õpipoisiõpe toimub vähemalt 2/3 ulatuses praktikakohas ettevõttepoolse juhendaja käe all. See annab õpilasele võimaluse samal ajal teadmiste omandamisega saada ka reaalse töö kogemuse. Ettevõttel võimaldab õppevorm koolitada uusi ja olemasolevaid töötajaid. Viie aasta jooksul luuakse kokku kuni 8000 täiendavat õppekohta.

Tallinnas Nordic Hotel Forumis toimuva Saksa-Balti Kaubanduskoja ja Innove korraldatud konverentsi kohta saab lisainfot siit.

Allikas: haridus- ja teadusministeerium

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456