2. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 alternatiivi kontori-jõulupeole

Foto: pixabay.com
Kuidas hoida pühade tähistamine odava, tagasihoidliku ja hõivatud töötajate jaoks lõbusana.

1. Tee degusteerimiseks küpsiseid

Palu töötajatel võtta kaasa plaaditäis küpsiseid, mida kaastöötajatega jagada. Mahl, karastusjoogid ja glögi võiksid olla firma poolt. Pinge vältimiseks kinnita, et ka kohvikst ostetud küpsetised on teretulnud. Telli ka ise paari sorti küpsiseid, tagamaks, et iga töötaja saaks maitsta palju erinevaid küpsiseid. Lisa pidulikkust pühademuusikaga ja premeeri töötajate lemmikküpsiste küpsetajaid kinkekaartidega.

2. Korralda koledate pühadekampsunite päev

Mõnes firmas on selline päev juba traditsioon. Töötajad saavad mõnuga kanda oma lemmikuid koledaid sätendavaid jõulukampsuneid. Kõige koledama kampsuni konkurss tekitab elevust ja ajab naerma terve päeva jooksul. Lase teha fotosid ja paku kõigile kerget sööki-jooki.

3. Lase serveerida lõunasöök ja korralda mänge

Sulge pühade ajal kontor ühel päeval paar tundi varem ja kutsu catering serveerima sooja lõunasööki koos veini ja õllega ning pane töötajad koos mängima. Kaardi- ja lauamängud, korvpall, piljard, Alias ja muud mängud on lõbusad ja tekitavad sõbralikku konkurentsi ning alkoholitarbimine muutub kõrvaliseks.

4. Korralda pühadekaartide vahetus

Suures firmas kulub kõikidele kolleegidele kaartide saatmisele palju aega ja raha. Miks mitte leppida kokku, et iga töötaja vahetab kuni viis kaarti, ja tõmmata saajate nimed loosiga. Töötaja nimi tuleks loosirattasse sisestada nii mitu korda, kui mitu kaarti ta on valmis saatma.

5. Anneta peo asemel heategevusele

Uuri välja, milliseid heategevusi sinu töötajad toetavad, või anneta rohkem nendele heategevustele, millega sinu ettevõte on seotud. Pühade ajal on rohkem esiplaanil silmaga nähtav annetamine. Töötajad näevad meeleldi, kuidas fuajees või puhkeruumis kasvavad toidu, kinkide, riiete ja majapidamistarvete kuhjad.

6. Lõuna töötajate omavalmistatud toiduga

Töötajatele meeldib oma söögitegemiseoskusi näidata, kui seda ei pea liiga sageli tegema. Selline söömaaeg võib olla pidulik sündmus, eriti kui sinna juurde käib mõni muu siin mainitud alternatiividest, näiteks anonüümne päkapikk. Eriti põnev ja oodatud on selline lõunasöök siis, kui firmas töötab eri rahvuste esindajaid, kes valmistavad oma maa köögile omaseid toite.

7. Kontori või kabineti kaunistamise võistlus

Ühes firmas moodustati pühade saabudes meeskonnad, kes kaunistasid kontori erinevad aknad. Seejärel said töötajad hääletada, millised on kolm kaunimat aknakujundust. Sarnast võistlust saab korraldada igas töökohas. Töökoha erinevad ruumid saavad uhkelt kaunistatud. Võitjaid võib premeerida kinkekaardi või muu auhinnaga (meeskondade puhul peaks seda saama jagada).

8. Anonüümse päkapiku kingitused

Igale osaleda soovijale loositakse ühe kaastöötaja nimi, kellele tuleks teha kokkulepitud hinnavahemikku jääv kingitus. Kingituste vahetamine võiks aset leida näiteks ühisel lõunasöögil. Kui tahta asja veel lõbusamaks muuta, siis võib anonüümne päkapikk tegutseda mitme detsembrikuu nädala vältel ning teha saajale terve hulga väikeseid kingitusi ja üllatusi (kirjakastis, töölaual, puhkeruumi peeglil). Üllatamine ise ilma oma isikut paljastamata on juba pool lõbust.

9. Korralda pidu muul ajal

Kuna konkurents töötajate aja, tähelepanu, energia ja panuse pärast on pühade ajal tihe, kavandab osa firmasid peo korraldamist mõnel muul aastaajal, näiteks aprillis, juulis või septembris. Igal firmal on tähtpäevi, mida töötajad võiksid soovida peoga tähistada. Pühadevälisel ajal on ka peopaigad suurema tõenäosusega vabad ja odavamad. Toit, riietus, kaunistused ja joogid võivad olla tagasihoidlikumad ja vabamad. Lase kujutlusvõimel lennata. Isegi firma territooriumil toimuv piknik võib olla etem kui uhke pidu ülepidutsenud ja stressis töötajatega.

10. Pea kontoripidu – aga vaikselt ja mõnusalt

Võib-olla sinu töötajad ikkagi tahavad jõulupidu? Seda saab korraldada ka lõbusalt ja odavamalt. Kui soovid, võid valida sellise aja ja koha, et ka töötajate pered saaksid osaleda. Riietus võiks olla vaba ja mugav (ei pea ostma sädelevaid riideid), lapsed teretulnud (ei pea otsima lapsehoidjat) – nii on kõigil hea olla. Alkoholitarbimist aitab piirata tihe tegevus. Nii lastele kui ka täiskasvanutele meeldivad nt Wii mängud ja muud võimalused võistelda väikeste auhindade eest, näiteks kaardimängud, noolemäng ja piljard. Mõni töötaja võib lastele jõuluvana mängida.

Allikas: thebalance.com

Autor: Kaisa-Kitri Niit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456