6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas sa oled töö mõttes enda üle uhke?

Ma kohta liiga harva inimesi, kes ütlevad, et nad on oma tööst vaimustuses. Enamik vastab, et töö on normaalne. Võib teha kah. Täitsa okei. Ega paremat ju saada pole. Käib küll. Praegu on okei. Muud pole leidnud. Ja nii edasi ...

Kuidas sinuga lood on?

Kas sinu töö sütitab sind, toob sinus esile su parimad omadused ja saad oma tugevusi iga päev rakendada? Meil kõigil on miski anne või anded ja ma arvan, et töö peaks olema selline, mis toetab meie annete arendamist ja soodustab nende kasutamist.

Minu jaoks on nii oluline, et inimene oleks õnnelik. Me elame ainult ühe korra. Iga päev on oluline, sest nii moodustuvad (märkamatu kiirusega!) nädalad, kuud ja aastad. Kui ma täna olen oma töökohal õnnetu, kuid ei võta selle parandamiseks midagi ette, siis ühel hetkel märkan, et olen sel õnnetuks tegeval töökohal olnud juba terve aasta, kolm, viis ... Ja mida see mu elu kohta ütleb?

Mind ennast on motiveerinud muutusi ette võtma teadmine, et ma pean iseendale silma vaatama. Ma pean ise endale silma vaatama ja tõdema, et mu elukvaliteet on olnud mu enda teha. Meil kõigil on igal hetkel võimalik valida, kas oleme õnnelikud või õnnetud. Sageli vajab ebameeldiva töökoha meeldivaks muutmine vaid suhtumise ja perspektiivi muutust, kuid tihtipeale on vaja suuremaid muudatusi.

Kui oled rahulolematu, siis pane kirja, mida sa sooviksid muuta.

Keskendu sellele, mida tahad, mitte sellele, mida ei taha. Kirjuta üles, mõtle läbi või aruta kellegagi, milline on su ideaalne amet, töökoht, kolleegid, päevarütm. sageli inimesed ei tea, mida nad tahavad, ja siis on tõesti pagana keeruline seda saada.

Nüüd, kui sa tead, mida tahad, pane kirja sammud, mida pead tegema selleks, et seda saada.

Asjad ei pea juhtuma üleöö, aga kui teame ette kõiki etappe, mida peame unistuse nimel läbima, annab see meile tohutult energiat ja motivatsiooni edasi liikuda. Võib-olla oled praegu büroo assistent, kuid sooviksid töötada hoopis graafilise disainerina. Töökoha vahetus niivõrd erinevate ametite vahel on tõenäoliselt raske, kuid pane kirja sammud, mis sellele kaasa aitaksid.

Enesetäiendus? Koolitused? Vabatahtlik töö? Praktika? Oma portfoolio loomine? Astu väikeseid samme, saa kogemusi, õpi ja arenda end ning näed, et ühel hetkel kaugena tundunud unistus muutub aina reaalsemaks.

Kui oled õnnetu, siis muuda midagi!

Just! Selline ongi olnud mu teekond selleni, kus ma praegu olen.

Naudin nii väga seda kodus olemise ja klientidega kohtumise tasakaalu.Naudin seda, et soovi korral saan keset päeva teha muid asju ja võtta eksprompt vaba päeva, kui tahan.Naudin, et keegi mind ei kamanda, ja samal ajal naudin ka iga töötegemise minutit.

See teekond pole olnud kerge, sest tänase tööni jõumisel olen töökohti üsna palju vahetanud. Lugematul hulgal olen saanud etteheiteid oma liiga rahutu ja muutliku loomuse kohta. Inimesed on hukka mõistnud mu pidevat „tõmblemist” ühest kohast teise. Mind on jõuliselt suunatud püsima vägisi töökohtadel, mis mulle ei meeldi, aga kus ma peaksin olema, et teiste silmis ikka väärikam olla. Phäh! Õnneks oli mu sisemine rahutus ja nõudlikkus õnne järele niivõrd suur, et astusin järjepidevalt oma rada pidi edasi.

Soovitan ka sinul kriitiliselt üle vaadata oma tööelu ja mõelda, kas see on päriselt see, mida soovid. Kui jah, siis palju õnne, sõber!

Kui ei, siis mida sa ootad? Sinu elu, sinu vastutus ... mitte keegi teine ei pea sind õnnelikuks tegema. Kui oled õnnetu, siis muuda midagi!

Allikas: Kirjutaja Getteri blogi

Autor: Kirjutaja Getter

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456