Autor: Personaliuudised.ee • 7. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välistudengid tööandjate juurde töövarjuks

Foto: SHRM
Eesti Tööandjate Keskliit korraldab teist aastat välistudengite töövarjupäeva ja kutsub tööandjaid oma organisatsiooni ühe päeva jooksul välistudengile tutvustama. Seejuures valib tööandja nii aja, mil ta töövarju vastu võtta saab, kui ka valib soovi avaldanud kandidaatide seast endale sobiva(d) töövarju(d).

Töövarjupäev tähendab, et tudeng külastab ettevõtet ja saadab üht ettevõtte töötajat tema tegemistes mõne tunni kuni terve tööpäeva kestel. Tudengile tutvustatakse ettevõtte toimimist ja võimalusel ka praktikale värbamise reegleid. Töövarjupäev annab mõlemale poolele esmase tutvuse. Samas võib töövarjupäevast kasvada pikem koostöö, näiteks võib ettevõte tublile tudengile edaspidi pakkuda praktikakohta või tööd. Nii võib mõni eksportiv ettevõte leida konkreetset sihtturgu hästi tundva ja vajalikku võõrkeelt kõneleva uue töötaja. Välistudengite kaasamine toob meeskonda uusi ideid ja kontakte-teadmisi välisriikidest. 

Töövarjupäevale saavad kandideerida Eesti ülikoolides õppivad välistudengid, saates ettevõtte meiliaadressile lühikese motivatsioonikirja.

Kõigil ettevõttetel, kes soovivad ettevõtmisega liituda, palume meiliaadressile [email protected] lahkesti teada anda:

• millise valdkonna tudengitest olete huvitatud; • mitu tudengit olete valmis vastu võtma; • mis perioodil;• kes on edasine kontaktisik;• millisele e-posti aadressile on oodatud tudengite motivatsioonikirjad.

Täna on oma valmisolekust välistudengile ettevõtet tutvustada teada andnud 24 ettevõtet. Ettevõtteid, kes töövarjusid ootavad, näeb SIIT.

Nimekiri ei ole lukus ja töövarjusid saab vastu võtta jooksvalt aasta ringi.

Välistudengite töövarjutamist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Allikas: Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456