12. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: töötama peab 95 tundi nädalas!

Foto: pixabay.com
Möödunud nädalal avaldas ettevõtja Jüri Mõis arvamust, et kaasaegne inimene vajab kaasaegseid töötingimusi, mis puudutab tööaega ja -kohta. Samal ajal kui ka paljud teised maailma ettevõtted promovad lühemat tööpäeva, mis peaks suurendama produktiivsust, väidab üks USA ettevõtja, et töötama peab 95 tundi nädalas, sest üksnes nii tuleb edu ja rikkus.

Ettevõtja Grant Cardone on üks firmajuhtidest, kes on miljonäriks saanud tänu raskele tööle ja suurele panusele. Ta meenutab, et veel 25-aastasena oli tal hulk pangalaene ja ta tegi iga päev tööd, mis talle huvi ega pinget ei pakkunud.

Cardone on nelja ettevõtte omanik, mille aastane müügitulu on kokku umbes 100 miljonit dollarit. Ta kirjutab portaalis Medium, et inimesed peaksid lahti laskma mentaliteedist, et töötama peab üheksast viieni. „Kui tahad kunagi miljonäriks saada, lõpeta mõtlemine, et töö on üheksast hommikul viieni õhtul. Selle asemel hakka töötama 95 tundi nädalas,” õpetas ta.

Rikas jahib edu

Paljud rikkad on tunnistanud, et nende suhtumine rahasse on hoopis teistsugune võrreldes nii-öelda tavainimesega.

25 aastat rikaste ja edukate harjumusi ning ellusuhtumist uurinud Steve Siebhold märkis portaalile CNBC, et uurimistöö käigus on ta leidnud hulgaliselt erinevusi, kuidas inimesed rahasse ja raha teenimisse suhtuvad. „Tavaline inimene eelistab, et talle makstaks kas töötunni eest või kuupalka, rikkad aga eelistavad saada töötasu oma panuse eest,” tõi ta välja. Ta lisas, et kuna inimesed on harjunud iga kuu palka saama, takistabki see neid raharedelil kõrgemale ronimast. „Nad kardavad suurde mängu astuda, sest pelgavad raha kaotada,” lisas Siebhold.

Siebhold märkis, et kõige olulisem on muuta oma suhtumist rahasse. Kui inimene tunneb, et talle justkui hakkab juba midagi kogunema, tasub oma soovid raha kulutama hakata alla suruda ja jätkata senise strateegiaga. „Pea meeles, maailmas pole kunagi liiga vähe raha. Küll aga on vähe inimesi, kes on nõus nädalas 95 tundi tööd tegema,” rääkis Cardone.

Mis on raha?

Kuidas võiks aga rahasse suhtuda? Ka Eesti tuntud investorid on viidanud, et raha pole vaenlane ja rahast võiks teha oma liitlase. See tähendab, et üksnes raha nimel töötamine ei vii meid kaugele, sest see teeks meist raha orja. Vaatame, mida on maailmakuulsad miljonärid raha, töö ja edu kohta öelnud.

Facebooki looja Mark Zuckerbergi eesmärk pole kunagi olnud ettevõtte loomine. See aga ei tähenda, et ta ei hooli kasumist või käibest, mida firma teenib, kirjutab Business Insider. Küll aga on ta oma peamise missioonina välja toonud, et ta tahab teiste inimeste jaoks midagi ära teha. Kui ta näeb tulemust, motiveerib see teda veelgi enam pingutama.

Snapchati üks loojaid Evan Spiegel on tunnistanud, et tal on väga hea meel, et ta üha enam populaarsust koguvat Snapchati kunagi Facebookile maha ei müünud. Temagi viitas missioonitundele ning on väitnud, et maha müüa midagi, mis on paljude jaoks nii oluliseks saanud, oleks vastutustundetu.

Ärimagnaat Oprah Winfrey on raha ja rikkuse kohta öelnud: „Põhjus, miks ma olen finantsiliselt edukas, on selles, et raha pole kunagi minu jaoks fookuses.”

Investeerimisguru Warren Buffett soovitab jälgida teisi ja julgeda massist eristuda. „Ma ütlen sulle, kuidas rikkaks saada. Sulge uksed. Ole kartlik, kui teised on ahned. Ole ahne, kui teised kardavad.”

Jüri Mõisa möödunud nädalast ettepanekut loe SIIT!

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Autor: Pille Ivask, Äripäev

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456