Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 9. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mikk Marran: olulised otsused tuleb teha esimese aasta jooksul!

Teabeameti juht Mikk Marran soovitab kõik olulised otsused esimese aasta jooksul ära teha.
Foto: Raul Mee
Natuke vähem kui aasta Teabeameti juhina on andnud mulle mitmeid huvitavaid õppetunde. Eeldan, et kõikidel uues olukorras alustavatel juhtidel on palju ideid, uusi initsiatiive, suur tahe teha suuri asju ja kiiresti.

Seega on üsna arusaadav, et mingil hetkel võib tekkida kahepoolne šokk. Ühelt poolt uue juhi frustratsioon, et asjad ei juhtu piisavalt kiiresti, et kolleegid ei saa aru tema mõtetest. Teiselt poolt arusaamatus ja peavangutus osal kollektiivist küsimusega, miks peab nii järsult hakkama asju teisiti tegema, miks on vaja väljakujunenud tegevusi ja traditsioone muuta.

Olen jäänud ühe oma juhtimispõhimõtte juurde, et olulised, vahel ka ebapopulaarsed otsused tuleb teha esimese aasta jooksul. Luureasutused oma range teadmisvajaduse printsiibiga ja otsuste laiem kommunikatsioon ei käi instinktiivselt võetuna just käsikäes, kuid on ometi organisatsiooni ühtsuse ja tulemuslikkuse aspektist kriitilised. Seetõttu püüan ise lähtuda alati sellest, et kui tundub, et muudatust on piisavalt seletatud, siis seleta üks kord veel üle.

Oluline on ka sihtide mahamärkimine ja nende piltlikult öeldes kivisse raiumine. See on vajalik nii juhile kui organisatsioonile laiemalt – miks me oleme, kuhu me läheme ja kuidas me kavatseme sinna jõuda.

Võitlus ajude, heade inimeste pärast on suurim väljakutse. Paljud Eesti riigi- ja erasektori asutused otsivad sarnase spetsiifikaga inimesi. Samuti on kogemus näidanud, et oluline on teadlikult tegeleda juhtide koolitamisega oma organisatsioonis, sest seda kompetentsi on laiemalt riigis samuti vähe.

Allikas: Pärnu Konverentsid

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456