Autor: Personaliuudised.ee • 18. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seitset uut tootelahendust, et toetada uue põlvkonna töötamise viise

Moodulitest koosnev kokkupandav ruumitekitaja Core, kus töögrupid saavad digitahvlil hõlpsalt ideid visualiseerida ja arendada.
Möödunud nädalal esitlesid Eesti Kunstiakadeemia ja Tallinna Tehnikaülikooli magistrandid Tallinnas LIFT99 saalis arenduste EXPO-l uusi lahendusi, mis muudavad töö tegemise olemust ja tähendust

Ideed arendati välja teist aastat järjest disaini- ja arhitektuuriajakirja Domus Euroopa 50 parima disainikooli hulka valitud õppekava „Design & Engineering” rahvusvahelisel magistrikursusel. Tudengid uurisid tänapäeva ja tuleviku töötamise viise ning otsisid uue töö ehk WORK 2.0 valdkonnas erinevaid ärivõimalusi, keskendudes tehnoloogilistele ja sotsiaalsetele arengutele, mis mõjutavad töö tegemist, inimeste käitumist tööl ja inimeste suhet töösse.

„Juba praeguseks on mobiilne, paindlik ja projektipõhine töö laialt levinud, kuid tööga seotud tooted, teenused, keskkonnad ja praktikad ei arvesta veel töö olemuse muutustega,” selgitab „Design & Engineering” õppekava tudengite ülesande tausta disaini professor Martin Pärn. „Loodud visualiseeritud lahendustest on mõni spekulatiivne ja mängib arendamisel olevate tehnoloogiate kasutamisvõimalustega, samas paljud esitatud kontseptsioonid on juba küpsed tänases olustikus toodeteks või teenusteks saama ning töö tegemist reaalselt uuele ehk WORK 2.0 tasemele viima.

Arenduste EXPO-l oli kõigil huvilistel võimalik lähemalt tutvuda disainerite ja inseneride koosluste sügissemestril loodud seitsme kontseptuaalse lahendusega. Kes aga mingil põhjusel esitlusel osaleda ei saanud, neile tulevad appi Personaliuudised ja tutvustavad lähipäevade jooksul kõiki seitset projekti ka lähemalt.

NB! Projektidega saad lähemalt tutvuda 15. veebruaril toimuva Personalitöö aastakonverentsi postersessioonil!

 

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456