27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantsasutustes hoolitakse töötajate tervisest

Foto: pixabay.com
Finantsasutuste sihtkontrolli käigus kontrollis tööinspektsioon 22 finantsasutust. Kontrolli käigus tehti 47 suulist märkust, ning vaid ühel juhul ettekirjutus.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul näitas sihtkontroll, et Eesti finantsasutustes on töökeskkonnaalane töö läbi mõeldud ja sellega tegeletakse järjekindlalt. „Võime ütelda, et Eesti inimeste rahaasjadega tegelevad töötajad, kelle tervis on tööl hoitud,” ütles ta. „Kontrollitud ettevõtete töötajad kinnitasid ka ise, et töökeskkond ja töö korraldus on töötajate tervist hoidev ning juhtkonna suhtumine töötingimuste parandamisse on väga hea,” lisas Oja. Pea kõik tööandjad olid koostanud riskianalüüsi, suunanud töötajad tervisekontrolli ja arsti tehtud ettepanekutega ka arvestanud. Töötajate juhendamine oli samuti enamikel juhtudel nõuetekohaselt korraldatud, puudusi esines vaid 14% ettevõtetest. Vajalikud juhendid olid olemas 91% ettevõtetes.

Mitmes finantsasutuses olid  töötajatel reguleeritava kõrgusega lauad, mis võimaldavad töötada nii istudes kui seistes. Asutustes soositi paindliku tööaja kasutamist ja tervisespordiga tegelemist. Mõnes ettevõttes olid oma spordisaalid, lõõgastumis- või massaažitoad. Rõhku pannakse ka tervislikule toitumisele – tehakse puuviljapäevi, mil kontoritesse ostetakse värskeid puuvilju. Kontrolli käigus juhtisid tööinspektorid tähelepanu, et töökeskkonna riskianalüüsis tuleb hinnata kõiki, ka psühhosotsiaalseid riske. Finantsasutuste puhul võib selleks olla näiteks avatud kontori mõju, suhtlemine klientidega jmt.

Sihtkontrolli käigus külastati 22 finantsasutust viies maakonnas. Asutused valiti juhuvalikuga.

Allikas: Tööinspektsioon

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456