Autor: Personaliuudised.ee • 14. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohoo! Kontoriromantikas teevad personalitöötajad teistele silmad ette!

Valdkonniti on kontoriromantikat ise enim kogenud koolitus- ja personalisektori töötajad
Foto: pixabay.com
CV Keskus.ee värskes küsitluses, kus osales üle 3000 Eesti töötaja erinevatest töövaldkondadest, tunnistas iga teine vastaja, et on kontoris kolleegide vahel romantikat märganud või seda koguni ise kogenud.
Foto: CV Keskus

„Rahvusvahelised uuringud on juba varem näidanud, et enam kui pool töötajaist on töökohal mingit sorti romantilist suhet kogenud,” ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Väidetavalt on koguni kolmandik töötajaist leidnud just töökohalt ka oma abikaasa.”

Henry Auväärti sõnul selgus möödunud aastal lõunanaabrite korraldatud uuringus, et ka koguni 38 protsendil lätlastel on kontoriromantika kogemus olemas. Värskest CV Keskus.ee küsitlusest selgus, et Eestis on kontoriromantikat ise kogenud 16,6% vastajatest ja kolleegide vahel märganud 28,4%. Uuringust selgus, et enim astuvad töökohal suhtesse koolituse ja personalitöö (28%), turunduse ja reklaami (25%), mehaanika (21%), toitlustus- (21%) ja müügivaldkonna töötajad (20%).

Foto: CV Keskus

Uuring tõi välja sellegi, et mehed on naistest altimad töökohal suhtesse astuma – nimelt oli romantilist suhet tööl kogenud 20,6% meestest ja 13,3% naistest. Küll aga märkavad just naised paremini suhet kolleegide vahel (31,5% naistest ja 24,2% meestest).

„Mullusest CV Keskuse uuringust selgus, et iga teine kaasmaalane on teinud ületunde – see aga tähendab, et me veedame väga suure osa oma ärkvelolekuajast just töökaaslaste seltsis, seega ei saagi romantikute suur osakaal olla üllatav – tööle võtame ikkagi kaasa oma parimad omadused,” sõnas Henry Auväärt. „Kuna tööjõupuuduse süvenemine avaldab mõju ka tänaste töötajate töökoormusele, võib see tähendada ka kasvavaid kirglikke ületunde.”

Allikas: CV Keskus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456