Autorid: Tööelu.ee, Tööelu.ee • 21. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui raskeid asju tööl üldse tõsta tohib?

Foto: pixabay.com
Lugeja töötab ettevõttes, kus tema tööülesanne on kaupa komplekteerida ja üpris raskeid kaste käsitsi teisaldada. Ta küsib tööinspektsioonilt, kas töötajatele on ette nähtud suurim raskus, mida tohib käsitsi tõsta. Suur töökoormus tekitab tal valu kätes ja seljas.

Vastab tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Indrek Avi

Raskuste käsitsi teisaldamise töötervishoiu ja tööohutuse nõuded on kehtestatud sotsiaalministri määruses, mille eesmärk on vähendada töötajate luu- ja lihaskonna ülekoormuse ja seljavigastuse riski. Suurimat teisaldamiseks lubatavat massi ei ole määruses sätestatud, küll on aga määruse lisas juhend, millega saab hinnata riski töötaja tervisele. Tööandja peab jälgima, et teisaldatavad raskused ei ületaks töötajate eeldatavaid füüsilisi võimeid. Selleks tuleb riske hinnata ja kohandada teisaldustööd töötajale sobivaks. Kui töötaja leiab, et vaatamata tööandja antud juhiste täpsele täitmisele on teisaldamine talle siiski füüsiliselt liiga koormav, võib ta selle tegemisest keelduda, teatades oma otsusest tööandjale.

Toon näite teisaldustööst, mille käigus hoitakse või kantakse raskust summaarselt üle viie tunni või üle 500 korra vahetuse jooksul. Raskust ei saa toetada vastu keha, tõstetakse enamasti kummargil asendis või on ülakeha kallutatud ette. Juhendi abil terviseriski hinnates on 10 kg raskuse puhul ilmne füüsiline ülekoormus. Töö tuleb lõpetada kuni ümberkorralduste tegemiseni. Samal tööl võib 5 kg raskuste teisaldamisel füüsiline ülekoormuse tekkida ka tugeval töötajal. Muuta tuleks töökorraldust ja kujundada töökoht ergonoomiliseks. Raskuste käsitsi teisaldamine võib tervisekahjustuse põhjustada ning lisaks peab tööandja töökohta kujundades ja tööd korraldades arvestama töö kestuse ja mitme muu ohuteguriga. Koostöös töötajatega on võimalik leida töötajale võimetekohane töökorraldus.

Valu esinemine kätes ja seljas võivad viidata tööga seotud ülekoormushaigusele. Seepärast soovitame pöörduda ettevõtte töökeskkonnaspetsialisti poole, kes tööga seotud haiguse kahtluse korral saab suunata teid töötervishoiuarsti juurde. Töötervishoiuarsti ülesanne on anda hinnang töötaja terviseseisundile ja teha otsus töökeskkonna või töökorralduse töötajale sobivuse kohta. Töötervishoiuarst teeb sageli ka ettepanekuid töökeskkonna või töökorralduse muutmiseks.

Allikas: Tööelu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456